Gość Jolkadu Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ja i moja córka mieszkamy z ojcem dziecka( 2 latka). Oboje pracujemy i płacimy podatki, nie jesteśmy małżeństwem. Czy ojciec dziecka( z racji wyższych zarobków) może rozliczyć się na preferencyjnych zasadach jako samotnie wychowujący dziecko,zamiast mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danka Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wg. mnie żadno nie jest samotnie wychowującym dziecko.Żyjecie razem, mieszkacie razem. Jak można rozliczać się samotnie? Oprócz prawa jest jeszcze jakieś własny rozrachunek w sumieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 uzyskasz pewną informacje bez uszczypliwosci pod nr 0801 055 055- krajowa informacja podatkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chipcia Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 W/g prawa podatkowego- ojciec dziecka może skorzystać w rozliczeniu rocznym ze stosowania podwójnej ulgi (47,71x12)i oczywiście z ulgi prorodzinnej(1145) .:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chipcia Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Do "danka" zamiast umoralniać, daj odpowiedź-jeśli ją znasz ???.:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jolkadu Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Kiedyś starałam się postępować moralnie , ale życie niestety jest inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi