Gość Tomek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam.Prowadzę działalność gospodarczą (KPiR). Kupiłem samochód VOLKSWAGEN CARAVELLE,umowa kupna-sprzedaży,cena nabycia 500,00 EURO. Nie wiem czy mam go amortyzować(ze względu na niską kwotę), czy od razu wrzucić w koszty.Jak przeliczyć euro na PLN? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość julka Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 kurs z dnia wystawienia fa (srdni) wpis do ewidencji i od razu w koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek do "julki" Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dzięki Julka. Rozumiem, że ten kurs ma być z dnia wystawienia umowy kupna-sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość julka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delka Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 ten kurs to ma być z dnia poprzedniego. Zgodnie z z art 22 ust.1 UPDOF :koszty poniesione w walutach obcych przelicza się na złote według kursu średniego ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski z ostatniego dnia roboczego poprzedzającego dzień poniesienia kosztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi