Gość joannag Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jak wykazać w rachunku zysków i strat podatek za listopad: czy w podwójnej wysokości czy tylko wynikający za listopad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misia Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 rachunek zysków i strat robisz z 4,7 i 8 więc zaliczkę na podatek zapaconą w podwójnej wysokości za listopad ujmujesz na 225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hmm... Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 I niech mi ktoś powie, że objęcie wszystkich księgowych chcacych uzyskać certyfikat egzaminem - to głupota??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Może tak a może nie..??? Ja uważam że lepsze było by uzyskiwanie na jakiś okres np: 5lat dokumentu (nazwanego - certyfikatem, dyplomem,jakąś licencją) który po upływie okresu należy odnawiać. Może to Księgowa z Certfikatem?? Otrzymanym po ukończeniu szkoły wyższej. Miałam taką Panią na stażu -pierwszym dokumentem w kolejności jakie składała w momencie przyjęcia do pracy był właśnie Certyfikat. Tylko kiedy zaczęłam ustalać dchód do opodatkowania stwierdziłam że ogromne koszty są w tym mięsiącu... no i okazało się, że Pani księgowa z certyfikatem zaksięgowała - PK -listę płac w koszty i wypłatę wynagrodzeń pracownikom - gotówką z kasy (KW) drugi raz w koszty/zwrot podatku VAT księgowła na poz.przychody operacyjne bardzo różne i dziwne księgowania.A dziewczyny niech poczytają jaka jest różnica między zyskiem brutto i netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi