Kategorie
Skocz do zawartości

Student na delegacji?

Gość Karol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ex student odbywający praktykę absolwencką na podstawie przepisów ustawy z dnia 17 lipca 2009 r o praktykach absolwenckich (Dz.U nr 127 poz. 1052) może być wysyłany w podróże służbowe (delegacje) wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami (zwrot kosztów podróży, diety itd) ? Proszę o podanie podstawy prawnej, gdyż wydaje mi się, że jeśli nie ,to wypłacone świadczenia powinny być opodatkowane pdof a może i ZUS -jak dochód. (?)

Jeśli przepisy wewnętrzne firmy zatrudniającej/przyjmującej na praktykę studenta traktują na jakiej zasadzie wysyła się praktykantów w delegację i że zwrotu dokonuje się w taki a taki sposób to nie ma problemu ani skutków podatkowych

Czy mam to opadatkować? Nie ma takich przepisów wewnętrznych!!! A więc firma budżetowa najpierw wysyła kogoś "z ulicy" (nie swojego pracownika który nawet nie jest objęty przepisami kodeksu pracy!!!) do wykonania zadań dla siebie (kogoś kto nie ma uprawnień), a później jeszcze zwraca za to pieniądze ...!! No pięknie...Mam nadzieję że czyta to ktoś z kontroli skarbowej!!!!ZAPRASZAMY DO KONTROLI NAS!!!Namiary podam na e-mailu:-))))Kierunek szczecin

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...