Gość Karol Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Czy ex student odbywający praktykę absolwencką na podstawie przepisów ustawy z dnia 17 lipca 2009 r o praktykach absolwenckich (Dz.U nr 127 poz. 1052) może być wysyłany w podróże służbowe (delegacje) wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami (zwrot kosztów podróży, diety itd) ? Proszę o podanie podstawy prawnej, gdyż wydaje mi się, że jeśli nie ,to wypłacone świadczenia powinny być opodatkowane pdof a może i ZUS -jak dochód. (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Jeśli przepisy wewnętrzne firmy zatrudniającej/przyjmującej na praktykę studenta traktują na jakiej zasadzie wysyła się praktykantów w delegację i że zwrotu dokonuje się w taki a taki sposób to nie ma problemu ani skutków podatkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Niestety, nie ma takich przepisów :-( To co wtedy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Czy mam to opadatkować? Nie ma takich przepisów wewnętrznych!!! A więc firma budżetowa najpierw wysyła kogoś "z ulicy" (nie swojego pracownika który nawet nie jest objęty przepisami kodeksu pracy!!!) do wykonania zadań dla siebie (kogoś kto nie ma uprawnień), a później jeszcze zwraca za to pieniądze ...!! No pięknie...Mam nadzieję że czyta to ktoś z kontroli skarbowej!!!!ZAPRASZAMY DO KONTROLI NAS!!!Namiary podam na e-mailu:-))))Kierunek szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi