Gość Kate Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam, mam taki problem ponieważ z braku srodkow pozyczylismy pieniadze z funduszu swiadczen socjalnych na zaplate zus i podatkow, w zwiazku z tym wyksiegowalam pozyczone pieniadze z kosztow firmy z tego wzgledu ze jeszcze nie wrocily na rachunek i tu jest problem bo raczej w tym roku nie wroca, szef chce uniknac wiekszych kosztow i planuje zwrocic je w przyszlym roku. jest to spolka z o.o. nie zatrudniajaca 20 osob. wydaje mi sie jednak ze te pieniadze musza wrocic w tym roku na fundusz i byc zaliczone do kosztow tego roku, bardzo prosze o pomocdodam jeszcze ze kwota pozyczona stanowi caly odpis z tego roku, czyli teoretycznie jezeli nie wroca to tak jakby odpisu nie bylo;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 o ile wiem nie można robić takich manewrów ze środkami Funduszu Socjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgadzam się z Koleżanką. Jesli juz zrobiliście cos takiego, to koniecznie do końca roku oddac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alba Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Trzeba pamiętać, że art. 12a ust.1 ustawy o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych (t.j. Dz.U. z 1996 r. Nr 70, poz. 335 ze zm.) przewiduje karę grzywny za niewykonywanie przepisów ustawy przez pracodawcę lub osobę odpowiedzialną w imieniu pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kate Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 tak wlasnie myslalam dziekuje bardzo postaram sie przetlumaczyc to szefowi, chociaz wiem ze bedzie ciezko :) dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi