Admin Księgowość Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Podatnicy, którzy samodzielnie przekażą 1 proc. podatku na konto wybranej organizacji pożytku publicznego, nie będą mogli odliczyć tego w zeznaniu podatkowym za 2007 rok - wyjaśniła Izba Skarbowa w Białymstoku. Powrót do artykułu: Samodzielnej wpłaty 1 proc. podatku nie można odliczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grażka Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Jeśli rzeczywiście tak jest jak wyżej, to tym razem nie przekażę 1 proc. na OPP. Nie chcę aby uważano mnie za niemotę, która nie potrafi wypisać przelewu bankowego. Poza tym ja płacę za przelew 50 gr a US odliczy sobie za przekazanie środków 7-9 zł. I te terminy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miro Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Przepraszam, a jak ja się dowiem o przekazaniu darowizny? Czy US zawiadomi mnie listem poleconym z potwierdzeniem odbioru za kolejne kilka zł podatników?. + ~komentarz grażki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gi t om Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 I jak zwykle przez 7 miesięcy cała kasa będzie na koncie US...Dobry sposób na darmowe odsetki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Należy w końcu odebrać władzę biurokratom. Jak zwykle robią ludzi w bambuko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ninewa Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ponoszą Was emocje. Duzo osób nie przekazywało darowizny z braku czasu lub ze zwykłego lenistwa. Uważam, że chociaż trochę później to obdarowani skorzystaja napewno na wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toni Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jest to rozwiązanie wyraźnie niekorzystne dla organizacji pożytku publicznego.Termin 3 miesięcy od ustawowego terminu złożenia zeznania podatkowego urasta do 7 miesięcy, gdy podatnik złoży zeznanie na początku stycznia! Skandal!!! Jest to żerowanie na najbiedniejszych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leh Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Uważam że jest to dobre rozwiązanie. Do tej pory wiele ludzi nie przekazywało 1 proc. podatku należnego organizacjom ponieważ nie chciało im się du... ruszyć na pocztę aby wypełnić przekaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi