Kategorie
Skocz do zawartości

zakup żywności

Gość anna_maria
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anna_maria
Witam, pracuję w jednostce samorządu terytorialnego. Czy możecie mi pomóc na jakim § wydatkowym ująć zakup kanapek dla osób jednorazowo usuwających mat. niebezpieczne. Początkowo ujęłam je na 4210, ale zostało to zakwestionowane, czy słusznie, proszę o pomoc

Myślę, że niesłusznie zostało to zakwestionowane. Paragraf 3020 mówi, że wyżywienie i napoje wydawane są tylko jako wynikające z przepisów BHP dla pracowników, a 4220 Zakup środków żywności- paragraf ten obejmuje wydatki produktów żywności dla osób korzystających z internatów i stołówek, dzieci w żłobkach i przedszkolach...... chodzi tu o jednostki powołane do tego aby to wyżywienie wydawać szkoły, przedszkola, internaty, szpitale, zakłady poprawcze itd i w tym przypadku pozostaje paragraf 4210 i jest to materiał zużyty jako wyżywienie dla osób jednorazowo usuwających mat. niebezpieczne.Sama księguję wyżywienie czy napoje dla uczestników np zawodów sportowych czy zaproszonych gości na paragrafie 4210.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...