Gość ania Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Dostajemy dotację przedmiotową (do usług opodatkowanych). Dostajemy np 107.000 zł(w tym: vat 7.000zł). Czy zatem kalkulację stawki jednostkowej robimy w wartościach netto, tj. np:koszty 300.000,00przychody z usług 200.000,00dotacja 100.000,00 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Rozliczasz w kwocie netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Czyli tak jak napisałam przykładowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Reasumując powyższe w sprawozdawczości zakładu będzie widniała dotacja przedmiotowa netto (bez vat-u), natomiast w Urzędzie Gminy brutto (z vatem). Tak? A gdzie ten vat zawiśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Aniu rozliczysz VAT w sprawozdaniu RB 30 . Po stronie przychodów w dziale A będzie dotacja w kwocie netto,w Dziale D Pkt. 2 będzie Podatek VAT od otrzymanej dotacji. Łącznie będzie stanowić to kwotę brutto dotacji wykazanej przez Urząd Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam :)Mam pytanie jeżeli podejmę prace i jednocześnie uczę się zaocznie to jaki obejmuje mnie system vat ? czy to jest normalnie 22% czy też jakiś inny dla osób uczących się. Dodam, że stawka brutto to 8.00zł/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 KAsia! Uzupełniając: w dziale A po stronie planu dotacja też w kwocie netto? tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi