Gość zajączek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Bardzo proszę o porade naliczania wynagrodzenia chorobowego dla pracownika- stawka godzinowa. Ja robię takPodstawa z 12.m-cy podzielona przez 12 m-cy i podzielona przez 30 dni. Tak obliczoną dniówke mnoże przez dni zwolnienia i mam wynagrodzenie chorobowe.Podstawę natomiast wyliczam takGodziny przepracowane w miesiącu razy stawka godzinowa = podstawa. Czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jtm Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 wynagrodz.z 12-stu (jeżeli potrzeba to uzupełnione) minus 15,71% zus podzielić na 12 równa się średnia x 80 % (przy zwykłym zwolnieniu) podzielić dopiero na 30 równa się stawka dzienna i dopiero razy ilość dni zwolnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 od wynagrodzenia z 12 miesięcy odejmuje się faktycznie potrącone składki a nie 15,71 % /takie dopiero od lipca/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zajączek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Moje watpliwości - to czy dobrze wyliczam wynagrodzenie za pozostałe dni przepracowane ilość dni faktycnie przepracowanych X 8 godz.X stawka godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi