Gość paula Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 jak zaksięgować przecenę towaru aby po sprzedaniu była kosztem uzyskania przychodu (odzież) przecena niektórych towarów nawet poniżej ceny zakupu pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marika Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Wg mnie powinien zostać sporządzony jakis protokól przeceny w którym byłaby opisana przyczyna przeceny i oczywiscie podpisy osob odpowiedzialnych za ta przecene, nastepnie nalezy zaksiegowac ja : Wn 761 Pozostałe Koszty operacyjne, Ma 330 Towary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paula Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 dziękuję ślicznie tak też myślałam - protokół jest tak więc wszystko ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jesteś na KH czy PKPiR?Przecena nie stanowi kosztu uzyskania przychodów w podatku dochodowym w momencie jej dokonania, gdyż koszt ten wystąpi dopiero z chwilą sprzedaży towarów przecenionych.Moim zdaniem, dla celów dowodowych, na wypadek ewentualnej kontroli podatkowej czy skarbowej, należy sporządzić stosowny protokół lub spis z natury towarów objętych przeceną i podać w nim powód obniżenia ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marika Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Czyli jak wg Ciebie Mirasku powinna zaksięgować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi