Gość Wioletta Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam wszystkich i - jak zawsze :) - proszę o pomoc. Będę po raz pierwszy wypełniać deklarację VAT7 w grudniu. To będzie za listopad. Ale pamiętam ze szkoły (a to było dość dawno i "niepraktykowałam"), że z końcem roku trzeba pamiętać coś na temat podwójnej kwoty w podatku VAT7 - wysłanej do skarbowego czy zapisanego w deklaracji ... :| Czy ktoś może mi przybliżyć ten temat ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nika Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 oj to musiało być bardzo dawno :) VAT płacimy zawsze w kwocie takiej jaka wychodzi w deklaracji. Podwójna zapłata podatku za listopad to dotyczy podatku dochodowego tzn. tylke ile wyjdzie z obliczeń za listopad x 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Dziękuję za odpowiedź, Nika. Mnie chodziło o VAT za grudzień - no bo rzeczą naturalną jest podatek za listopad. Napewno nie trzeba do wpłaty podwajać wysokoci deklarowanej podatku VAT za grudzień ? No widzisz, "coś dzwoniło, tylko nie wiem gdzie" :) Dziękuję raz jeszcze. Ale uwierz mi - i to się naprawdę zgadza - baaardzo dawno byłam w tej szkole :), a pracownikiem księgowości jestem dopiero od roku, więc ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 vat jest podatkiem rozliczanym miesięcznie do 25-go następnego miesiąca, dotyczy to również grudniapozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Dzięki, Koleżanka :) Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi