Gość frania Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jak technicznie ująć zakup środka trwałego z dochodów własnych skoro ewidencja środków trwałych jest prowadzona ogólnie dla całej j.b. w budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jolka Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 A z czym konkretnie masz problem? My też kupujemy i nie wiem jak mogę Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frania Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 zespół 0 mam tylko w budżecie. Dekretacja doch. wł.prowadzona jest oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia_Szczecin Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 środki trwałe zakupione z rachunku dochodów własnych / dawniej z konta specjalnego / stanowią własność jednostki budżetowej i tam powinny być ujęte w ewidencji np w analityce środków trwałych można dodać 011-06(np. grupa )-RDW... BEZWZGLĘDNIE ! w rachunku dochodow wlasnych pod fakture dodajemy ksero OT , z miejscem wskazania przyjęcia śr.trwałego czyli dekretem księgowym gdzie znajduje sie oryginał..... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frania Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Gosiu dziekuję za podpowiedź. Jeżeli dekretację w programie komputerowym prowadzę oddzielnie na doch. wł. jako "drugą firmę" to jaką dekretacje zastosować w budżecie przyjmując ten śr. trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi