Gość Iza BP Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 dostaliśmy f-rę wystawioną 25.11 z terminem zapłaty 14 dni za zakup pomocy dydaktycznych z pismem ,że towar będzie później,(może nawet w styczniu) czy jeśli nie zapłacimy tej f-ry do 30-11 bdzie to stanowic zobowiązanie do wykazania w RB 28S, czy mamy jednocześnie i zobowiazanie i należność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza BP Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 fakturę zaksiegować 300/201, zapłacić: 201/130. A na towar poczekac i wtedy zaksiegowac 400/300. Pismo, jest zabezpieczeniem, że towar otrzymasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grs księgowy Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 1. Poproś o korektę ponieważ nie możesz zapłacić za coś czego nie masz!!! Jak otrzymasz towar to zapłacisz bez żadnych problemów.2. Jaki to jest kontrahent, który bierze sobie pieniądze i może dać towaru. I obiecuje że da za 1, 2 m-cy a może za 2 lata, coś tu jest nie w pożądku na moją głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Może jest to faktura proforma to księgujesz jako wydatek i twoją należność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alba Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Zrób zgodnie z tym co napisała Barbara. jestem ze szkoły miałam to za rok 2008 jak nam Urząd w XII dał na zakup tablicy interaktywnej. Był bilans takie same księgowania i wszystko ok. Jeśli to zostanie do końca roku w bilansie ujmujesz w Zapasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi