Kategorie
Skocz do zawartości

Help -nadgodziny

Gość H
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Help.Zgodnie z art.151 1 &1 1)............. 2)50% wynagrodzenia tj.przy nornalnej 8 pracy od poniedziałku do piątku pracownik codziennie pracował 12 godzin to za 4 godziny płacę tylko dodatkowo (100% + 50%)?czy 2 pierwsze godziny (100% + 50%),nastepne (100% + 100%) wlaśnie się pogubiłam.Proszę o pomoc.

Gość Wioletta
Ja bym "rozliczała" każdy dzień osobno, tzn. jeśli pracownik pracował CODZIENNIE 4 godziny ponad obowiązujące 8, to za 9 i 10 godzinę dałabym 50%, a za 11 i 12 godzinę - 100%. Tak bym liczyła za KAŻDY z 5 dni w tygodniu ... Co Wy na to ? Nie wydaje mi się, żeby Aga miała tutaj rację, ale przecież to JA mogę się mylić. Pozdrawiam i czekam na radę.

Gość Wioletta
Tak sobie to jeszcze raz przemyślałam ... Aga, a co by było, gdyby pracownik zamiast np. 160 godzin w miesiącu (20 dni roboczych) przepracował - z nadgodzinami - 240 godzin (20 dni po 8 "swoich" godzin i 20 dni po 4 nadgodziny) ? Bo wtedy, jak mówisz, byłoby, że pracuje w nadgodzinach następująco: 2 nadgodziny po 50% i 78 nadgodzin po 100% ... Nie, tak chyba nie można ... Czy jestem w błędzie ?

• 2 miesiące temu...
jesli pracownik pracowal od poniedz do piatku po 8 godz i tak ijest jego system pracy to znaczy ze za kazde 4 godziny od poniedzialku do piatku nalezy mu sie wynagrodzenia za zaszeregowane stawka za 4 godziny + dodatek z tytulu nadgodziny 50%! nie ma tu mozy o przekroczeniu normy tygoniowej wystepuje tylko przekroczenie normy dobowej zgodenj z jego rozkladem pracy! dlatego tylko 50% podstawa to artykuly od 151 wq wzwyż!

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...