Gość H Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Help.Zgodnie z art.151 1 &1 1)............. 2)50% wynagrodzenia tj.przy nornalnej 8 pracy od poniedziałku do piątku pracownik codziennie pracował 12 godzin to za 4 godziny płacę tylko dodatkowo (100% + 50%)?czy 2 pierwsze godziny (100% + 50%),nastepne (100% + 100%) wlaśnie się pogubiłam.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 z tym pytaniem proponuje na forum KADRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 za pierwszych 8 nadgodzin czyli pracę w poniedziałek i wtorek płacisz 100% + 50% a za pozostałe 100% + 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość H Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Aga. Z czego wynika taki sposób rozliczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja bym "rozliczała" każdy dzień osobno, tzn. jeśli pracownik pracował CODZIENNIE 4 godziny ponad obowiązujące 8, to za 9 i 10 godzinę dałabym 50%, a za 11 i 12 godzinę - 100%. Tak bym liczyła za KAŻDY z 5 dni w tygodniu ... Co Wy na to ? Nie wydaje mi się, żeby Aga miała tutaj rację, ale przecież to JA mogę się mylić. Pozdrawiam i czekam na radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wioletta Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Tak sobie to jeszcze raz przemyślałam ... Aga, a co by było, gdyby pracownik zamiast np. 160 godzin w miesiącu (20 dni roboczych) przepracował - z nadgodzinami - 240 godzin (20 dni po 8 "swoich" godzin i 20 dni po 4 nadgodziny) ? Bo wtedy, jak mówisz, byłoby, że pracuje w nadgodzinach następująco: 2 nadgodziny po 50% i 78 nadgodzin po 100% ... Nie, tak chyba nie można ... Czy jestem w błędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dejwmag Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 jesli pracownik pracowal od poniedz do piatku po 8 godz i tak ijest jego system pracy to znaczy ze za kazde 4 godziny od poniedzialku do piatku nalezy mu sie wynagrodzenia za zaszeregowane stawka za 4 godziny + dodatek z tytulu nadgodziny 50%! nie ma tu mozy o przekroczeniu normy tygoniowej wystepuje tylko przekroczenie normy dobowej zgodenj z jego rozkladem pracy! dlatego tylko 50% podstawa to artykuly od 151 wq wzwyż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi