Gość pavlo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Proszę o pomoc. Do tej pory pracowalem w budzetowce. teraz jestem w nowej sp. z o.o. o charakterze wodociagowo-kanaliz. jestem przyzwyczajony do rozbudowanych czworek jak to w budzetowce. w nowej spolce zarzad ani rada nie wymagali sobie prowadzenia 5. czy jesli odpowiednio rozbuduje 4-ki to nikt mi poznije nie zarzuci ze nie mam piatek? czy moglby ktos wspomoc ewentualnie na maila jakims planem kont? pavlo82krak@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavlo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ja bardzo prosze o pomoc. jak chcialem się spotkac z ksiegowymi z poblsikich podobnych spolek to nikt nie ma czasu wczesniej niz za 2 tygodnie. jedni wdrozenia inni kotrola inny urlopy. widze Ze duzo ludzi to forum czyta i bardzo prosze o litosc i pomoc. cokolwiek...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 W budżetówce masz klasyfikacje. Jak chcesz w spółce rozbudowac koszty na 4? Musisz zadac sobie pytanie czy 5 sa potrzebne. Jesli masz kilka miejsc powstawania kosztów to się przydaja. Ja tam lubię piatki - łatwiej robic wszelkie sprawzodania, bez wydłubywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavlo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 mam 4 miejsca powstawani kosztow. -produkcja wody, oczyszczalnie i sieć wodno-kanalizacyjna i ogolnie administracja.chcialem 4 w ten sposob:400-1 amortyzacja produkcji400-2 amortyzacja ocZyszalni400-3 amortyzacja sieci400-4 amortyzjacja administacji401-1 zuzycie materialow i energii produkcja401-2 zuzycie materialow i energii oczyszczAlnie401-3 zuzycie mat. i energii sieci401-4 zuz. mat. i energi administarcja402-1 usł. obce produkcja402-2 usl. obce oczyszczlnieitd itd wg rodzajow kosztow i poszeregowane na 4 dzialy. jeszcze przy tych grupach wypadaloby wyodrebniac NKUP (nie wchodzac w koszt uzysk.przych. do citu)czy wg waszego doswiadczenia tak by moglo byc rozbudowane ? czy gdyby same 4 byly czy mi poznije jakies kontrole cos nie zarzuca? jak to jest u Was jesli ktos ma podobna strukture kosztow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Po co?? i jak to potem wygrzebywac jak szef zapyta Cię jakie sa ogólne koszty oczyszczalni? Przelecisz wszystkie 4 i bedziesz dodawał?.A tak masz np. 500-1 Oczyszczalnia, 500-2 produkcja wody itp. i analityka z 4. Czemu tak sie upierasz żeby mieć same 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavlo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 dam sobie do programu ksiegowego taka sciezke konta:40?-2 i wyjdzie mi wydruk z kosztami samej oczyszczalni gdzie na koniec bedzie suma ta sama co na 500-1a tak to na 500-1 bede mial worek z roznymi rzeczami. jesli zada mi pytanie ile bylo na oczyszczalni przeznaczone na wynagrodzenia albo ile na oczyszczalni na uslugi to nie bede mu w stanie z ksiag tego powiedziec..... wtedy bedzie własnie grzebanie...a tak wogole to bardzo Ci dziekuja za pomoc i dyskusje Madziola i pozdrawiam w oczekiwaniu na odpowiedz..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mandziola Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 No skoro chcesz dawac ściezki:)) Ja jestem goracym prekursorem piatek. Co do worka nie, żaden worek - przeciez do 500 tez bedziesz miał analityke min. wynagrodzeń. Ale każdy robi jak lubi. Sprawdź jeszcze co masz zapisane w polityce czy masz RW według 4 czy 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavlo Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Polityke tez własnie ja tworze własne :) . Wiec jesli tam sobie dam ze RW robiony wg 4 to chyba wszystko bedzie oki. Ale chyba jednak zrobie sobie taki "worek" z tych 5 jak wyzej pisalismy i bedzie mozna poziej łatwo uzgadniac czy nie wkradl sie gdzies blad w poszczegolne ksiegowania kosztow. no i poznije mam nadzieje zadna kontrola mi sie nie przyczepi. 5-tki ksieguje sie z 490 i na koniec roku zeruje?Dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość balbina Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Ja jestem zwolennikiem 5 tak jak Madziola to tylko ułatwia pracę ty masz 4 ośrodkija w szpitalu miałam ich chyba z 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi