Kategorie
Skocz do zawartości

zapomoga na opał z ZFŚS

Gość ania
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie powyżej 380 zł należy opodatkować, czyli podatek odprowadzić od kwoty 620 zł. Mam jedno pytanie. W zakładzie chcą przyznać zapomogę na opał (potwierdzone rachunkiem na wszytskich pracowników). Czy w razie kontroli KTOŚ może się przyczepić, że zapomoga została przyznana osobie, która mieszka w bloku i ma centralne ogrzewanie (tzn. węgla nie potrzebuje)?????????

Aaa.. Hm no to skoro faktura w "..", to i węgiel tez mogą dostac "wszyscy". Nigdzie nie jest powiedziane, że ta z bloku tez musi "dostac" węgiel. Jej "węgiel" może na papierze wziaśc ten co ma piec weglowy, a potem np weglem się podzielic z kolezanka, bo chce sobie ściezke pod blokiem wysypac:))).Boze... co ja piszę:))))

No właśnie.... Faktura będzie brana na wszystkich pracowników,a dla jednej osoby nie chce sobie księgowość pracy komplikować. "Faktura na wegiel" będzie, co w razie kontroli bo juz zgłupiałam.... kto wtedy odpowiada? czy komisja przyznająca pieniadze? przewodniczący komisji?........

Tak, bo powinna mieć dokument, albo oswiadczenie wszystkich osób, ze taka pomoc jest im potrzebna własnie w takiej formie. Po za tym soro co to za komplikacja dla ksiegowosci??? Po za tym nie moga dac po prostu pieniedzy??? Prosto łatwo i na temat. Zapomoga zwiazana ze zwiększonymi wydatkami w zwiazku z BN i ju.

Mandziola dziękuje bardzo. Czyli jak? pracownicy składają wniosek dot. zwiększonych wydatków z BN?? Podaj mi podstawę prawną jak możesz, gdyż moja księgowa uważa, że nie można dać pieniędzy do ręki, co z podatkiem w takim wypadku?:) proszę o podstawę prawną pozdrawiam serdecznie:)

W mojej firmie zakupiono ileś tam ton opału sfinansowanego z ZFSS i rozdano opał pracownikom.Co prawda nie ma wśród nich takich co mieszkają w bloku.Faktura wystawiona na firmę.Czy to też błąd,że udzielono pomocy rzeczowej pracownikom firmy???

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...