Gość olakb Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam, mam pytanie do osób które otrzymują dofinansowanie do wynagrodzeń i składek zus pracowników niepełnosprawnych. Nie mogę znaleźć na stronach pfronu żadnej informacji (maksymalnej wielkości pomocy i ryczałtowych kosztów). Dodzwonienie się do obsługi dofinansowań w pfronie graniczy z cudem, może ktoś ma informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Max za rok 2007 obliczasz wskaźnik (z rozporzadzenia o udzieleniu pomocy)* minimalne obowiązujace w grudniu roku 2006 + 100% składek (wyliczonych od wynagrodzenia)Zus pracowniczy - ZUS skł. rentowa pracownika + Zus pracodwacynp. lekki ma wspł 0,5* 899,10 (min)+ Zusy :)ryczałt natomiast liczysz podobnie tyle, że współczynniki są inne wszystkie są podane w rozporządzeniu razy minmalne to samo co powyżej + składki które się należa z art.25 ust.2,3 lub 3a ustawy o rehabilitacji ... np. współ. dla osoby o lekkim stopniu niepełnospr. 0,4* 899,10 + skladka Zus która się należy z art 25 ust.2,3 lub 3a, nie pamietam czy mnozy sie razy wielkośc etatu?Jutro mam w planch rozliczać cały rok jak doczytam dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 nie sugeruj sie wspołczynnikami podanymi w przykładach, ponieważ dla różnego pracodawcy są one inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość www.kuba.waszkowiak.com.pl Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jeśli chcesz przekazać 1% swojego podatku za 2007r. organizacji pożytku publicznego, a nie wiesz komu - dowiesz się na www.kuba.waszkowiak.com.pl zakładka "Jak wypełnić zeznanie podatkowe?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 tak jak myslałam, przy ryczałcie również nie ma znaczenia wielkość etatu, zawsze liczy się cały, no chyba,,że ktoś zmienił w trakcie miesiące grupę lub ją utracił wtedy trzeba przeliczyc na ilość dni, tak samo jest przy ustalaniu maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi