Gość krystyna Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Bardzo proszę o pomoc.Nie wiem co mam zrobić.Otóz mam klopoty z rozliczeniem kont naleznosci i zobowiazań za ubiegly rok.A mianowice mam nie rozliczone salda,ktorer podobne zostały rozliczone gotowkowo z wlascicielem,lecz nie napisal on Kp ani Kw i w ksiegowosci sa nie rozliczone.w ubieglym roku ksiegoosc prowadzilo biuro teraz ja jestem zatrudniona i nie wiem co z tym fantem zrobic wedlug wlasciciela wszystkie naleznosci i zobowiazania sa rozliczone.Jak mam to sksiegowac to sa spore kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marika Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jestes na pełnej księgowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 tak prowadze pelna ksiegowosc w firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marika Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Wg mnie powinnas to rozliczyć z kontem włascicieli ( u mnie jest to konto 240) poprzez PK,własciciel musi sie podpisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stasia Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Uważam, ze dany kontrahent powinien napisać na Twoją firmę stosowne oświadczenie szczegółowo opisując całe zdarzenie i jego przebieg i powinien się czytelnie podpisać. Taki dokument powinien zatwierdzić szef Twojej firmy i na tej podstawie dopiero będziesz mogła zrobić dokument wewnętrzny na podstawie którego zniesisz należności na poczet zobowiązań, czyli odpowiednie księgowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Rozumiem, że masz na koncie tego samego kontrahenta należności i zobowiązania?Jeżeli tak, to koniecznie musisz mieć oświadczenie o kompensacie należności i zobowiązań podpisane przez obie strony.Jeżeli szef przyjął kasę za jakieś faktury, których nie wpłacił do banku lub do kasy firmy, to niech opisze fakturę, że gotówkę przyjęto dnia ......... podpisze i rozliczysz to z kontem - rozrachunki z właścicielem na podstawie Polecenia Księgowania.Zaś konto zobowiązań, zadzwoń do firmy i dopytaj o saldo!!!Jeżeli Ty masz na koncie kwotę zobowiązania a kontrahent ma saldo " 0 " poproś o dowody zapłaty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi