Gość z podkarpacia Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam, mam firme usługi ksero w szkole, jestem na PKPIR, szkoła zmniejszyła mi czynsz za najem lokalu pod warunkiem, że napisze im darowizne na okno i drzwi. które wprawiłem na własny koszt.Moge napisac darowizne z datą wrzesniową i co z tym dokumentem zrobić? podatek sie płaci? koszt to ponad 2tys zł. pisze sie kwote? Proszę o pomoc i szybką odpowiedz bo temat jest pilny. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 o jaki podatek pytasz ? Darowizna nie będzie dla ciebie kup i raczej nie będziesz mógł odliczyć jej od dochodu w rocznym picie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jeżeli podatek na zasadach ogólnych tj: wg skali podat to tak.Jeżeli 19% liniowy nie można odliczac darowizn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 daarowizna nigdy nie jest kosztem tak mówi ustawa, mozna ja tylko odliczyc w zeznaniu rocznym PIT i tak jak pisze Mirasek jesli podatek linowy to darowizna wogóle nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 ale nie każdą darowiznę można odliczyć do dochodu - dla szkoły nie można odliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi