Gość monika Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 nie bardzo rozumiem jaka jest zależnosc miedzy data na protokole odbioru robót np. budowlanych a odprowadzeniem podatku doch.jesli protokół jest wystawiony np 31.08 a w umowie wpisano ze faktura zostanie wystawiona w paxdzierniku np. 01.10 to kiedy należy zapłacic podatek doch?poprosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Ja porowadze firme budowlana i mam odbiory co chwile ! i nie ma zadnego powiazania miedzy podatkiem doch . a protokolem odbioru ! podatek placisz dopiero po wystawieniu faktury ! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 fakture wystawaiasz na apodstawie prot odbioru, fakture do 7 dni od daty wykonania usługi/daty prot odbioru/ obowiazek podatkowy dochodowy w budowlance powstaje w zapłaty lub w terminie zapłaty , nie póżneiej niż do 30 dnia miesiaca terimu zapłaty , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja fakture wystawiam z dniem wystawienia protokolu odbioru. Robimy tak od lat i zawsze w trakcie kontroli jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi