Admin Księgowość Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Do biura rachunkowego trzeba będzie zatrudniać osoby z uprawnieniami księgowymi. Pomagać im będą osoby, które ich nie mają. Powrót do artykułu: Usługi z księgowymi bez uprawnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jerzy.n19 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Jeśli wolno wyrazić opinię wyborcy, a zdaje się, że jeszcze wolno, wsoaniałomyślna inicjatywa ustawodawcza wydaje mi się zgoła niepotrzebna i nadmiernie "doprecyzowująca". Stan dotychczasoiwy był jasny i czytelny. Ustawodawca nie musi zezwalać, wystarczy jeśli nie wtrąca się niepotrzebnie i nie zabrania. Potrzebne jest nam państwo prawa, a nie państwo prawników! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 do jerzego: jesteś idiotą; uzasadnieni: tu jest mowa o tym kto może prowadzi cudze ksiegi i rozliczać cudze podatki, i tu musi być wymagana znajomość prawa.ala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ms Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ala ty jesteś idiotką, cudze księgi może rozliczać każdy, wystarczy że jest na umowie o prace, jeżeli tylko pracodawca powierzy to takiej osobie wcale ta osoba nie musi znać cudownie prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BJ Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Jerzy całkowicie popieram Twoje zdanie, że potrzebne nam jest państwo prawa, a nie prawników, zwłaszcza tych "uprawnionych" z małą wiedzą za "wielką" kasę, bo to dzisiaj do tego sie sprowadza. To są kolejne ograniczenia w zakresie swobody działalnosci gospodarczej dla przedsiębiorców, a zarazem stworzenie kolejnej "monopolistycznej" grupy zawodowej na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 a ja mam 2 bilanse za sobą ale kalendarzowo tylko rok i 3 miesiące pracy jako głowna księgowa i mimo mgr z rachunkowości nie moge przystapić do egzaminu bo brakuje mi 9 miesięcy :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 do ali: Jerzy mn racę i trzeba być idiotą żeby go nie rozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IP Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 mam pytanie/wątpliwość: a jeśli posiada się już świadectwo kwalifikacyjne (z 1999 r)potwierdzające spełnienie wymogów kwalifikacyjnych określonnych dla osób prowadzących usługowo księgi rachunkowe, a nie posiada się mgr, to czy nadal posiada się to uprawnienie czy należy przystapić do egzaminu ( prawo w stecz nie działa przecież) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 jak studiowalam i bylam ksiegowa po skonczeniu studiów otrzymalam certyfikat - bez egzaminu w wieku 24 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stasik Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 uważam ze takie wymagania powinny byc spełnione - osoby ktore mają wykszałcenie powinny zajmowac sie naszymi rachunkami a nie jakies stare leniwe panie ktorym sie nie chce uczyc - wlasciciel firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Stasik masz rację,że księgi i podatki powinny prowadzić wykształcone i posiadające odpowiednie doświadczenie, ale stare to nie są koniecznie leniwe, a ja mam 48 lata i wcale nie czuję się stara, a leniwa to napewno nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirucha Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Pracuję w kontroli skarbowej od 20 lat. Prowadzę kontrole i sporządzam de facto decyzje wymiarowe na setki tysięcy plz. Jednak do usługowego prowadzenia ksiąg, z racji mojej profesji, nie jestem uprawniony. Ustawodawca zapomina o sporej grupie Murzynów - dostarczycieli żywej gotówki do budżetu państwa i coraz marniej wynagradzanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IP Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Dzięki Ireno :) też mam 48 lat, mam wspomniane wcześniej uprawnienia do prowadzenia usługowo ksiąg rachunkowych oraz ukończony licencjat o specjalizacji finanse rachunkowość (tj. wyższe zawodowe ale bez tego "mgr"), Do leniwych raczej się nie zaliczam bo ciągle podwyższam kwalifikacje a licencjat skończyłam w tym roku. Ale żeby mnieć pewność czy mogę nadal prowadzić usługowo biuro rachunkowe, zasięgnę chyba informacji u specjalistów z komisji egzaminacyjnych. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. jeśzcze coś do STASIK : ... nie zapominaj "kochanieńki" że kiedyś też będziesz miał 48 lat - pozdrawiam "stara 48-letnia" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Piękne komentarze! Skończyłam jakiś czas temu 48 lat. Jestem bardzo zadowolona ze swojego wieku i z życia. Tak jak IP kilka lat temu zrobiłam licencjat o specjalizacji rachunkowość. Cały czas się dokształcam. Pracuję po 12-16 godzin na dobę. Jak ktoś mi mówi, że nie ma pieniędzy to mu odpowiadam, że może wstać o 5 rano i pracować. Nie narzekam i nie jestem leniwa. Zapraszam wszystkich młodych z tego forum do nauki pracy i zadowolenia z życia. W tak zwanym międzyczasie urodziłam i wychowałam dwoje dzieci bez Babć, bo ich nie miałam. Żenująca jest wypowiedź "Stasik" i świadczy o granicach w jakich działa Jego mózg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość księgowa jeszcze bez cartyfikatu Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 To może by tak państwu podpowiedzieć, żeby móc pracować na umowę o pracę i prowadzić księgi, należałoby się posiadanie certyfikatu, myśle, że osoby pracujące kilkanascie lat na takich stanowiskach nie miałyby problemu ze zdaniem egzaminu. Prawda??? I nikt do nikogo nie miałby pretensji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi