Kategorie
Skocz do zawartości

Księgowanie licencji

Gość Ania 5
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc.Mam zaksięgowaną licencję programu w 2006 roku. Teraz co roku otrzymuję fakturę, a w treści:prolongata na rok..., albo opłata roczna aktualizacyjna, albo prawo do używania ...... . Czy to księguje się też na 020, czy tylko na 400?Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Tak, mam podział na WNiP o małej wartości. Ale teraz np.rok 2007 - zakup licencji nr 1000 - wartość 500 zł rok 2008 - Fv - prolongata na rok dot.licencji nr 1000 - wartość FV 550 zł rok 2009 - Fv - prolongata na rok dot.licencji nr 1000 - wartość FV 570 złCzy mam rozumieć, że licencja jest WNiP, bo jej okres używania jest dłuższy niż rok (przez wszystkie lata nr licencji jest taki sam)i księgować:rok 2007 - Wn 020, rok 2008 - Wn 400, rok 2009 - Wn 400, czy też nie księgować wcale na 020 (w żadnym roku) tylko Wn 400 i nie traktować tego jako WNiP, bo okres dot.jednej FV nie przekracza roku?

W WNiP nie ma czegos takiego jak ulepszenie jak w śt. Zalezy jaka masz wartośc kwalifikacji. Ja mam tak jak w st - do 500 koszty, potem WNiP mało wartosciowe i od 3,5 duzo wartościowe:)Czyli wg mnie (mojego kryterium):rok 2007 - zakup licencji nr 1000 - wartość 500 zł - kosztyrok 2008 - Fv - prolongata na rok dot.licencji nr 1000 - wartość FV 550 zł-wnip mało wartosciowerok 2009 - Fv - prolongata na rok dot.licencji nr 1000 - wartość FV 570 zł-wnip mało wartosciowe"Czy mam rozumieć, że licencja jest WNiP, bo jej okres używania jest dłuższy niż rok (przez wszystkie lata nr licencji jest taki sam)i księgować:rok 2007 - Wn 020, rok 2008 - Wn 400, rok 2009 - Wn 400," - tak jesli jednoczesnie jej wartosc jest większa niź 3,5 tys.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...