Gość gora Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Czy pokwitowanie za znaczki z Poczty Polskiej jest dokumentem, który można wprowadzic do KPiR? Jak poprawnie zaksięgowac ten koszt w KPiR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KATE Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 POkwitowanie jest dowodem księgowym. w PKiR ksieguje sie je w pozostalych wydatkach. Nr dowodu - pokwitowanie(i jeśli ma jakiś nr wówczas podać ten nr), opis - zakup znaczkow pocztowych. Pokwitowanie nalezy z tyłu podbić wlasną pieczątką.Z datę widoczną na pokwitowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnes Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 jako dowód wewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Za zakup znaczków pocztowych otrzymasz Fa VAT jeżeli książka nadawcza to zestawienie z m-ca na podstawie ksiązki nadawczej suma opłat za nadania polecone w danym m-cu -PK(polecenie księgowania) Jeżeli pojedyncze potwierdzenia nadania (potw.podpięte pod.dokument) ksero potwierdzeń i zestawienie za m-c koszty usług pocztowych PK.pozostałe wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gora Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dusia2215@wp.pl Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 a ja mam umowę z pocztą i wystawiają mi fakturę raz w miesiącu i moje PYTANIE brzmi czy ją zaksięgować w dacie wystawienia czy w terminie płatności? tak jak usługi telekomunikacyjne czy energie? Proszę o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ELA Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 TERMIN PŁATNOŚCI DOTYCZY TYLKO VAT A O ILE MI WIADOMO TO ZNACZKI SĄ ZWOLNIONE KOSZT POWSTAJE W DACIE WYSTAWIENIA FV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Czy jeśli mam potwierdzenia nadania listu to mogę z tum iść na pocztę i zażądać pokwitowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirek Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 w którym m-cu zaksięgować opłaty pocztowe w miesiącu lutym czy w marcu w przypadku przykładu: za luty vat płacę do25-ego. Koszty oplat pocztowych zaksięgowac w lutym czy w marcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirasek Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Do ~Witek - Potwierdzenie nadania do pokwitowanie.Do ~mirek , jakie koszty masz na myśli?Zapłata podatku VAT czy koszty nadania listu poleconego?Koszty księgujesz z datą wystawienia dokumentu, stanowiącego podstawę do zaksięgowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość O Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Księgując w księdze potwierdzenie nadania przesyłki poleconej z Poczty Polskiej jaki adres kontrahenta i NIP powinno się wpisać skoro na blankiecie takowego nie ma? Czy można wpisać adres główny spółki Poczta Polska i jej nip, które są ogólnie dostępne i można je sprawdzić zaglądając np do KRS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi