Gość mijo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 witam,mam takie pytanko otoz, nie dotarly do mnie faktury za sierpien za telefony z neti i plusa poprosilam o duplikaty faktur i przyszly wystawione z data wrzesniowa a data wystawienia oryginalu i zaplaty jest to data sierpniowa, i pytanie czy moge zaksiegowa za wrzsien i do vatu i podatku czy tylko do podatku? i czy trzeba robic jakies korekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aska Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 należy traktować jak faktury wystawione we wrześniu . śmiało ewidencjonować do Vat-u i podatku dochodowego. Pozdrawiam Joanna - doradca podatkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość w.h Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Nie robisz żadnych korekt. Wystawiony duplikat zawiera wpis DUPLIKAT Z DNIA ....i tam masz na pewno datę wrześniową. Więc księgujesz we wrześniu i do VAtu też we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia1 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 tak potwierdzam an duplikacie masz datę wystawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mijo Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 oba duplikaty sa wystawione z data wrzesniowa, a data wystawienia oryginalu i platnosci jest sierpien, wiec moge spokojnie zaksiegowac we wrzesniu do vatu i podatku? nie trzeba robic korekty vat-7? bo ksiegowa sie ze mna kloci ze nie mozna do vatu i nie zaksieguje mi tego do vatu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ane Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Śmiało księguj we wrześniu... A odnośnie księgowej - warto poszukać solidniejszej i doświadczonej bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi