- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 05 październik 2007 - 11:30
Napisano 13 grudzień 2008 - 01:56
Napisano 25 lipiec 2009 - 19:33
Napisano 13 wrzesień 2016 - 14:36
Z innej beczki - https://www.okularyw...era-i-nie-tylko
Co jeszcze ma znaczenie? Pominęli coś przy tym tekście? Coś istotnego?
Napisano 15 wrzesień 2016 - 06:58
mam pytanie pracuje przy komputerze. Podczas badań okresowych okulista przepisał mi okulary -0,5 na oba oczy nie wpisując nic w zaświadczenie stwierdzil ze nie są mi potrzebne okulary do komputera. Dwa tygodnie wcześniej podczas prywatnej wizyty inny okulista stwierdził również u mnie wade i zapisał okulary -0,5 i pytając mnie czy pracuje przy komputerze na moją odpowiedź ze tak przepisał dodatkowo z antyrefleksem do komputera. Co mam teraz zrobić która opinia jest ważna czy jest jakieś wyjście aby wyegzekwować dofinansowanie na okulary w firmie ???!
Prywatne badania to twoja prywatna sprawa, jeśli lekarz medycyny pracy (okulista) nie zalecił okularów moim zdaniem pracodawca nie musi ci zwracać kosztu zakupu.
Napisano 22 marzec 2017 - 15:01
No bo zwrot to tylko jakaś część kwoty. Najlepiej i tak przed iść nawet prywatnie na badania i kupić okulary dopasowane odpowiednio do naszych potrzeb. Niestety, ale wiele osób podchodzi do tematu dość lakonicznie i potem z tego powodu ma problemu bo kupuje złe okulary, a badania naprawdę nie są czymś drogim - http://www.laserziel...e-oczu-oct.html
Napisano 29 marzec 2017 - 10:41
Chyba możesz się ubiegać o zwrot takich kosztów od pracodawcy. Ja też mam od niedawna okulary do pracy przy komputerze. Byłem na wizycie w gabinecie Oko akcent u pana dr Hanarza i okazało się, że jednak muszę je nosić. Mam niewielką wadę, ale lepiej nosic okulary, żeby się nie pogłębiała.
Napisano 10 sierpień 2017 - 17:19
Ja też właśnie muszę wyrobić sobie takie okulary do czytania. Wybieram się do optomedica w Warszawie, ale cały czas coś mi wypada. Oczy coraz bardziej męczą mi się przed komputerem więc czas je przebadać.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_Teresa - dziś, 07:27
Guest_ - dziś, 06:32
Guest_ - dziś, 06:32
ainka - wczoraj, 23:57
ainka - wczoraj, 23:40
Guest_ - wczoraj, 22:21
Guest_Kenobiobiwan - wczoraj, 21:57
koleżanka - wczoraj, 21:42
Guest_Niko - wczoraj, 21:40
koleżanka - wczoraj, 21:38
Pracownik5 - wczoraj, 21:30