No i to jest niestety ból w przypadku wszystkich programów, których nie wdraża producent. Zawsze trzeba szukać w morzu partnerów i potem w przypadku jakichś błędów w programie czy zmian trzeba bawić się w "głuchy telefon" - my zgłaszamy partnerowi, partner producentowi itd. A to przekazywanie informacji trwa i trwa, a dodatkowo niejednokrotnie zmienia sie sens całej sprawy... Przerabialiśmy to z poprzednim systemem. Dlatego teraz mamy system wdrażany przez producenta ERP SyKOF
To chyba trochę zależy od podejścia samego Partnera i jego pozycji w firmie enova. Wiadomo, że są partnerzy... i partnerzy partnerów ...i jeszcze ich partnerzy. Często pracują tam ludzie z łapanki, którzy o samym programie wiedzą mniej niż my sami. Stażyści i studenci - takich mi przysłali właśnie do zebrania danych do analizy przedwdrożeniowej. Pogoniłem "PARTNERÓW" czym prędzej. Wdrożenie enova zrobiła mi duża ogólnopolska firma Partnerska i problemów nie miałem - cenowo podobnie. Warto dobrze prześledzić, poczytać referencje, rekomendacje, nawet dopytać u samego producenta którą firmę polecają. Jeśli ktoś jest zainteresowany podam namiary na firmę, która robiła u mnie wdrożenie, ale priv. martinlaminos@gmail.com
Marek