Gość anna Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 urodziłam się w 1983 r. od 3 lat pracuję na umowę zlecenie, czy będzie się ona liczyć jak będę się w przyszłości starać o emeryture? jakie warunki nalezy spełnić żeby przejśc na emeryturę, wiek i staż pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hi Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Umowa zlecenie nie wliczana jest do stażu emerytalnego, który wynosi dla kobiety 20 lat pracy i 60 lat życia.Składki odprowadzanie od umowy powiększa tylko wysokość emerytury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ale pani w zusie powiedziała, że się wlicza, a mój rocznik będzie mieć naliczaną emeryturę kapitałową, czyli ile zarobie taką emeryturę będę mieć wypłaconą , źle mnie poinformowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doriss Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 do stazu na pewno sie nie wlicza, ma wpływ na wysokośc, jak powiedziała ~hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 a jakiś artykuł na to? podstawa prawna? prosze pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 czyli jeżeli przepracuję 17 lat i 3 lata na umowie zlecenie, to nie dostanę emerytury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hi Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie, nie dostaniesz, muszą to być umowy o pracę w łącznym stażu co najmniej 20 lat.Staraj się o umowę o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doriss Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 jeśli w tym czasie osiągniesz wiek emerytalny, to dostaniesz, bo musi być spełniony także warunek osiągnięcia wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 będę mieć 60 lat i 17 lat stażu pracy na umowę o pracę i 3 lata na umowę zlecenie i nie dostanę emerytury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doriss Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 http://www.money.pl/emerytury/poradniki/artykul/emerytura;-;dla;kogo;na;jakich;warunkach,113,0,258417.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 anno,za 32 lata,to wszystko może się zmienić,dlaczego martwisz sie na zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 dzięki Doriss, dzięki pozostałym kobietkom, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 maria, martwię się, zastanawiam czy dobrze mnie poinformowano, że staż pracy nie jest już ważny, tylko wiek emerytalny, i z artykułu, który przesłała doriss wynika, że staż pracy nie jest już wazny przy emeryturze na nowych zasadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 nie zgadzam się z hi umowa zlecenie pod warunkiem podlegania ubezpieczeniom społecznym stanowi okres składkowy wymieniony w ustawie emerytalnej składki z umowy zlecenia wliczają sie do stażu emerytalnego gdyż ten dzieli sie na okresy składkowe i nieskładkowe w ogóle co za głupoty co poniektórzy piszą to o czym mówi hi to emerytury wypłacane na starych zasadach, przy nowych emeryturach nie bedzie ważny staż pracy a to ile uzbierasz składek na ike i osiągnięcie wieku emerytalnego tak mam na piśmie z zusu i powiedziała mi tak pani w zusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 pozatym uważam że lepiej jest pracować na umowę zlecenie niż czekać na etat bo można się nie doczekać, sama pracuję na umowę zlecenie składki mam takie same jak przy umowie o pracę dostaję co miesiąc wynagrodzenie i nie narzekam, przynajmniej coś z tego odłoży sie na emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 popieram agę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Mam do IX wcześniejszą emeryturę, ale nie rozwiązałam umowy o pracę, w XII przechodzę na emeryturę (60lat). Mam możliwość podjęcia pracy na umowę zlecenie.Wczoraj przeczytałam, że prezydent umożliwia takim jak ja, ponowne przeliczenie emerytury ale trzeba popracować jeszcze 18 m-cy. Czy praca na umwę- zlecenie będzie się w moim przypadku liczyła? Czy gdybym przepracowała 18m-cy, to mogłabym ponownie przeliczyć moją emeryturę? Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forumowy Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Aktualne informacje na temat umowy zlecenie a emerytura https://zus-info.pl/umowa-zlecenie-a-emerytura/warto się zapoznać jak to się zmieniło prze te lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi