- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 11 maj 2013 - 16:19
Napisano 11 maj 2013 - 20:07
Napisano 12 maj 2013 - 10:35
Napisano 14 maj 2013 - 18:35
Napisano 12 czerwiec 2013 - 19:25
na pewno trzeba patrzeć na doświadczenie takiej firmy i opinie o niej w internecie i u znajomych. Jeśli chodzi o Małopolskę, to najlepsze biuro rachunkowe, jakie znam, to DAGOSTÓJ z Raniżowa Choć może wydawać się mało znane, z jego usług korzysta naprawdę dużo firm. Zajmują się kadrami i płacami, sporządzaniem deklaracji podatkowej, ewidencją, księgami przychodów i rozchodów i milionem innych rzeczy. Korzystam z ich usług jako osoba prywatna ale wiem też, że sporo firm z terenu Malopolski powoerzyło prowadzenie swojej księgowości dla Dadostója
Napisano 14 czerwiec 2013 - 15:17
na pewno trzeba patrzeć na doświadczenie takiej firmy i opinie o niej w internecie i u znajomych. Jeśli chodzi o Małopolskę, to najlepsze biuro rachunkowe, jakie znam, to DAGOSTÓJ z Raniżowa
Choć może wydawać się mało znane, z jego usług korzysta naprawdę dużo firm. Zajmują się kadrami i płacami, sporządzaniem deklaracji podatkowej, ewidencją, księgami przychodów i rozchodów i milionem innych rzeczy. Korzystam z ich usług jako osoba prywatna ale wiem też, że sporo firm z terenu Malopolski powoerzyło prowadzenie swojej księgowości dla Dadostója
Firma rzeczywoście solidna, ale nazywa się DAGSTÓJ Sam korzystam jako właścicel małej firmy zajmującej sie handlem z ich usług. Jestem bardzo zadowolony - nie zawodzą, wszystko jest podliczane skrupulatnie i rzetelnie. Nie ma się do czego przyczepić
Napisano 16 lipiec 2013 - 15:31
na pewno trzeba patrzeć na doświadczenie takiej firmy i opinie o niej w internecie i u znajomych. Jeśli chodzi o Małopolskę, to najlepsze biuro rachunkowe, jakie znam, to DAGOSTÓJ z Raniżowa
Choć może wydawać się mało znane, z jego usług korzysta naprawdę dużo firm. Zajmują się kadrami i płacami, sporządzaniem deklaracji podatkowej, ewidencją, księgami przychodów i rozchodów i milionem innych rzeczy. Korzystam z ich usług jako osoba prywatna ale wiem też, że sporo firm z terenu Malopolski powoerzyło prowadzenie swojej księgowości dla Dadostója
Autoreklama dźwignią handlu.
Napisano 23 lipiec 2013 - 11:18
Można znaleźć tanie usługi księgowe, ale jak ma się spać spokojnie to lepiej wybrać renomowane biuro. Najlepiej pogadać z szefową i zorientować się jakie ma podejście do spraw księgowych. Najlepiej wybrać tzw. perfekcjonistkę, która przyczepi się do najmniejszej rzeczy, wtedy mamy gwarancję, że jak będzie kontrola wszystko będzie ok.
Napisano 04 sierpień 2013 - 13:20
Jaka firma takie biuro, jeśli działalność mała to i małe biuro wystarczy do obsługi, gdzie właścicielka ksiegowa Pani Kysia z pomocnicą/kiem najczęściej z rodziny.
Jeśli działalność większa to i biuro powinno być to tego przygotowane, osoby kompetentne, właściciele z doświadczeniem, bo i problemy (kwoty) są większe jeśli przyjdzie co do czego.
Kwota ubezpieczenia w tych większych biurach jest wyższa.
Napisano 24 październik 2013 - 08:57
A ja postawiłem ostatnio na biuro rachunkowe młode stażem i to był strzał w 10 !
Szukałem po różnych forach ale jest tam tyle różnych często sprzecznych informacji, że aż głowa boli.
Jako wytyczne dałem sobie:
- biuro z małym stażem (założyłem, że bardziej się angażuje w nowego klienta)
- nowoczesne z dostępem przez internet.
- dzieki netowi czynne praktycznie całą dobę (tak , dostęp do danych mam 24h/dobę)
- dobry kontakt personalny z kimś z biura
- i rozsądna cena (nie mam wielu dokumentów )
Biorąc powyższe pod uwagę, rozesłałem zapytanie do kilku znalezionych biur rachunkowych i po otrzymanych odpowiedziach oraz późniejszych rozmowach wybrałem to:
www.equilibrio.pl
Napisano 24 październik 2013 - 11:10
Jaka firma takie biuro, jeśli działalność mała to i małe biuro wystarczy do obsługi, gdzie właścicielka ksiegowa Pani Kysia z pomocnicą/kiem najczęściej z rodziny.
Jeśli działalność większa to i biuro powinno być to tego przygotowane, osoby kompetentne, właściciele z doświadczeniem, bo i problemy (kwoty) są większe jeśli przyjdzie co do czego.
Kwota ubezpieczenia w tych większych biurach jest wyższa.
popieram. Dodam, że jeżeli jest to tak zwane samozatrudnienie (KPIR) to spokojnie możesz zlecić księgowość praktycznie w każdym biurze. Ja bym szukała blisko miejsca zamieszkania, zapytała o godziny pracy biura - tak żebym mogła dostarczyć dokumenty w dogodnej dla mnie porze.
Napisano 12 listopad 2013 - 15:46
najlepsza jest rekomendacja znajomych, w Internecie to mnóstwo marketingu nie mającego wiele z rzeczywistością
Napisano 30 listopad 2013 - 00:24
Pani Ewo wstyd, skoro podpisała się pani jako księgowa, to powinna pani wiedzieć, że każde biuro rachunkowe powinno zatrudniać osoby kompetente do prowadzenia księgowości "małych i dużych firm" Do każdej firmy należy podchodzić z pełną powagą i rzetelnością ...
Tak duża firma jak "samozatrudnienie" nie powinna przysporzyć kłopotów żadnemu biuru rachunkowemu! Jeśli tak jest to takie biuro długo nie będzie działać na rynku.
Panie Darku, a co Pan powie na deregulację zawodu księgowego, która prawdopodobnie już w przyszłym roku wejdzie, to dopiero będzie loteria. Jeśli komuś się wydaje, że się zna na księgowości i założy biuro rachunkowe, nie mając dużego doświadczenia, też polegnie, ale w międzyczasie może narobić dużo szkody klientom.
Dobre biura rachunkowe są polecane przez zadowolonych klientów, a nie reklamują się.
Napisano 06 grudzień 2013 - 09:18
Jeżeli chodzi o naprawdę dobre biuro rachunkowe, to ze swojej strony ja osobiście mogę polecić ci to biuro:
http://www.rachunkow...fikacja.com.pl/
Jest naprawdę dobre i cena jest adekwatna do jakości.
Napisano 08 grudzień 2013 - 15:56
witam
moim zdaniem wybierając biuro należy kierować się nie tylko ceną. Znam osoby które prowadzą biura rachunkowe i te lepsze bardziej doświadczone cenią się nie schodzą z ceny ale usługa też jest profesjonalna. Niestety są osoby które licencję ministerstwa dostają automatem kończąc studium bądź kursy a nia mają za dużej wiedzy. Myślę że wieloletnie doświadczenie w księgowości w biurach rachunkowych to podstawa. Polisa też jest ważna. Należy też pamiętać że ostateczni zawsze podatnik odpowiada za swoje deklaracje, rozliczenia etc. oczywiście można później wnieść do biura o odszkodowanie, ale urząd zawsze będzie kierować swoje roszczenia, zapytania etc. głównie do podatnika. Dlatego warto interesować się trochę tym co dzieje się w dokumentach, dopytywać, dociekać.
Napisano 11 grudzień 2013 - 08:50
Pani Dominiko, bardzo mądre słowa Pani napisała. Ja jestem w trakcie poszukiwać dobrego biura rachunkowego, na dwóch już się zawiodłem. Jestem spod Łodzi, zależy mi na tym, żeby jednak mieć kontakt z osobą, która zajmie się prowadzeniem moich rachunków. Tak jak Pani napisała - warto się interesować tym, co ma się w papierach.
I tu moje pytanie: czy zna ktoś godnych zaufania księgowych z Łodzi/okolic łodzi (tak do 15 km od miasta)?
Napisano 13 grudzień 2013 - 10:56
Najlepiej by było, gdyby pierwszy kontakt z biurem, które wybierzesz nie był telefoniczny, tylko raczej bezpośredni. Wtedy lepiej "wyczuć" człowieka. Ja tak właśnie wyczułem księgowe z biura rachunkowego Duet (to jest na Niemojewskiego, najlepiej wysiąść na Inflackiej). Babeczki mają sporą wiedzę i udzielają wielu rad na czym można zaoszczędzić, gdzie uciąć koszta.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 00:18
Guest_Rsdek - wczoraj, 23:02
Guest_ - wczoraj, 22:08
anetaluty - wczoraj, 22:03
Arkadiusz Kędra - wczoraj, 21:59
Guest_ - wczoraj, 21:23
Guest_Kenobiobiwan - wczoraj, 21:10
Guest_ - wczoraj, 20:42
Guest_biznesowy - wczoraj, 20:28
Guest_ - wczoraj, 20:20
roweriks - wczoraj, 19:31