Quba Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam! Całkiem niedawno założyłem sklep internetowy. Wraz z żoną zajmujemy się sprzedażą biżuterii oraz akcesorii i dodatków. Branża dość bogata ale też całkiem sporo konkurencji. Postawiliśmy głownie na sprzedaż na allegro, dość srkomny budżet na reklamy banerowe w sieci i więcej na pozycjonowanie. Myślicie, że to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Streda Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Spójrz na takie sklepy i wpisz fraze z tą nazwą w przeglądarce. Wtedy zobaczysz jak jest wypozycjonowany dobry sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polesku Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dokładnie. Jeżeli chcesz mieć lepsze efekty, to musisz sporo zainwestować w promocję. Albo zrobisz to sam, co zabierze Ci dużo czasu, albo będziesz musiał zwrócić się do jakiejś firmy oferującej tego typu usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobi Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 polecam pormocje strony za pomoca google adwords. jezeli zalozysz konto dostaniesz od googla 200 zl na promocje - jesli wydasz 100 - czyli wydajesz 100 ze swojej kieszeni a wykorzystujesz 300 zl. mozesz elegancko ustawiac na jakie frazy bedzie wyswietlala sie reklama, w jakim obszarze itd. zalozenie konta i obsluga adwords nie powinna sprawic wiekszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Mylisz się kolego, adwords nie jest takie proste. Utworzysz kampanię i już. Trzeba dużo pracy i doświadczenia, aby zoptymalizować kampanię. Ustalić budżet, dobrać słowa kluczowe, ewentualnie wprowadzić produkty. Trzeba być na bieżąco z tym. Łatwo wtopić pieniądze, bez znajomości tego narzędzia. Lepiej zostawić to specjalistom od kampanii adwords. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralf Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Skuteczną reklamę można osiągnąć poprzez analitykę internetową. Firma Web Metrics zajmuje się profesjonalną i skuteczną analityką internetową i konwersją danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anetakaleta Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Dokładnie i tak trzeba na początku skorzystać z g adwords z innego konta niż analytics, żeby sprawdzić jakie frazy z długiego ogona są najbardziej efektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agataka Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Minęło już sporo czasu odkąd zacząłeś ten temat. Jak Ci idzie? Udaje się jakoś funkcjonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katarzyna_gd Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Mylisz się kolego, adwords nie jest takie proste. Utworzysz kampanię i już. Trzeba dużo pracy i doświadczenia, aby zoptymalizować kampanię. Ustalić budżet, dobrać słowa kluczowe, ewentualnie wprowadzić produkty. Trzeba być na bieżąco z tym. Łatwo wtopić pieniądze, bez znajomości tego narzędzia. Lepiej zostawić to specjalistom od kampanii adwords.otóż to... ad wordns nie jest mega skomplikowany, ale pewną wiedze trzeba mieć! polecam na pocztaek oficjalne podreczniki googla (w pdf) oraz ich video tutoriale. bezłpatne i naprawde przejrzyste :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ale pod Google Adwords stronę również trzeba zoptymalizować, bo jeżeli nie pojawią się na niej odpowiednie frazy i słowa kluczowe, to koszt jednego kliknięcia będzie najzwyczajniej w świecie drogi. Jak zoptymalizować e-sklep dowiesz sie np z tego kursu wideo http://strefakursow.pl/kursy/e-biznes/pozycjonowanie_i_optymalizacja_stron.htmlDodam od siebie, że na pozycje strony w wynikach wyszukiwania wpływa ponad 200 a jak niektórzy twierdzą jeszcze więcej czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LarryKowalsky Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 W przypadku sklepów internetowych doskonale się sprawdza Social Media. Nie mam jednak tutaj na myśli Facebooka (chociaż profil warto prowadzić), a Google + oraz Pinterest. Tak na prawdę to musisz podjąć szereg działań z różnych kanałów marketingowych. Jeżeli na poważnie myślisz o pozycjonowaniu to musisz być świadomy, że czeka Cię zlecenie lub przygotowanie unikalnych tekstów opisowych dla produktów. Bez tego nawet nie masz co zaczynać pozycjonowania. Więcej informacji na temat przygotowania oraz praktycznych porad sklepu pod kątem SEO znajdziesz tutaj - http://l4.net.pl/pozycjonowanie-sklepu-internetowego/ Do czasu uzyskania efektów w wynikach organicznych w indeksie Google możesz wspierać się kampaniami AdWords. Zaznaczam jednak, że jest to droga zabawa, której cena kształtuje się od konkurencji (działa na zasadzie licytacji). Twoja branża ma sporą konkurencję, także licz się z dużymi kosztami. Reklamy bannerowe na razie sobie odpuść. Nie przyniosą Ci wiele zysku. Po jakimś czasie, gdy już "staniesz na nogi" i będziesz miał trochę wolnych środków możesz potraktować jako działania budowania świadomości marki. W marketingu jest jedna prawda, a mianowicie "Zawsze połowa pieniędzy wydana na reklamę idzie w błoto, tylko nikt nie wie która połowa". Statystyki mówią, że 90% sklepów po dwóch latach działalności upada. Jest to ciężki kawałek chleba, w którym sam musisz odnaleźć właściwą drogę promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olgierd Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Postawiłbym jeszcze od czasu do czasu na portale z zakupami grupowymi. Jest to może kosztowna rzecz - ale jednocześnie dobry sposób na reklamę w sieci. Sprowadza duży ruch na stronę, dzięki temu dużo osób zapoznaje się z Twoją ofertę. W dłuższej perspektywie jednak postaw na pozycjonowanie. Wyślij jeszcze prośbę o wycenę tutaj http://seoventure.pl/ - działają z wyszukiwarkami od kilku lat, znają więc mechanizmy nią rządzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LarryKowalsky Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 znają więc mechanizmy nią rządzące. Nikt poza G nie zna tych mechanizmów na tyle, aby móc w ten sposób napisać. To, że ktoś pozycjonuje od kilku lat nie oznacza, że zna algorytm, który się na bieżąco zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A.B Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ja współpracuję z agencją marketingową biztarget.pl.Korzystam z promocji usługi/produktu, brandingu (budowania wartości marki)oraz z kreowania i utrwalania wizerunku firmy. Ponadto oczywiście mamy ustalone własne ustawienia dostosowane do własnych celów.Ja akurat mam full pakiet - social media, pozycjonowanie, adwordsy, marketing szeptany i od czasu do czasu - gdy to konieczne- copywriting.Zaczynałem od minimalnego budżetu 100 zł, żeby ich przetestować i sprawdzili się bardzo dobrze.Moim skromnym zdaniem znają się na rzeczy, dobrze wykonują swoją pracę, a mam porównanie do innych, którzy robili to na "odczep się", a brali niemałe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaawa Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 W adwords nie wystarczy doładować konta, niezoptymalizowana kampania potrafi wciągnąć dużo pieniędzy, taka studnia bez dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rankit Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dokładnie, lepiej prace związane z SEO i Adwords zlecać profesjonalistom, którzy zrobią to w sposób przemyślany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof_G Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Przy pozycjonowaniu stron lepiej nie robić tego na własną rękę, bo można zdecydowanie narobić sobie tylko problemów. Skądś to wiem, bo sam raz chciałem pomóc znajomemu i tylko przeze mnie jego strona prawie dostałą bana od google. Na szczęście skończyło się na ostrzeżeniu. Wtedy poszukaliśmy wspólnie profesjonalnej firmy i stanęło na tej z pozycjonowania stron w Katowicach. Widać, że mają bardzo duże doświadczenie oraz spore zaplecze do dokonywania pozycjonowania, bo na pozytywne efekty nie trzeba było długo czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson1970 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam! Całkiem niedawno założyłem sklep internetowy. Wraz z żoną zajmujemy się sprzedażą biżuterii oraz akcesorii i dodatków. Branża dość bogata ale też całkiem sporo konkurencji. Postawiliśmy głownie na sprzedaż na allegro, dość srkomny budżet na reklamy banerowe w sieci i więcej na pozycjonowanie. Myślicie, że to wystarczy? Uważam, że pozycjonowanie jest jak najbardziej opłacalne, ponieważ twoja strona będzie wyżej w Google. Istnieje wtedy prawdopodobieństwo, że więcej ludzi na nią wejdzie a co za tym idzie (w twoim wypadku) może coś kupić w twoim sklepie. Ja do pozycjonowania poleciłbym ci firmę: Grafpa pozycjonowanie stron kraków Firma pozycjonuje skutecznie i tanio. Płacisz dopiero gdy twoja strona znajdzie się w top 10 w Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patiks Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Rozwiązanie, które faktycznie ma znaczenie - http://netimage.pl/konfigurator-produktu/ Bardzo przydatna funkcjonalność, która wiele ułatwia, szczególnie jeśli produkt jest wymagający, trzeba wskazać wiele jego parametrów przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celia Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Też radzę rozejrzeć się za firmą, która zajmie się pozycjonowaniem ewentualnie rozpocząć współpracę z gotowym oprogramowaniem. Ja np. korzystam z shopera, która tworzony jest zgodnie z zaleceniami gogle i dzięki temu sklep posiada strukturę zoptymalizowaną pod działanie wyszukiwarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominik Jedrzejczak Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Można samemu się nauczyć pozycjonowania co nie jest naprawdę takie trudne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek O Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ja polecić mogę tę firmę - http://skuteczni.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja swego czasu sam pozycjonowałem swoją stronę. Tak skutecznie ,że złapałem bana. Wyciągnęła mnie z niego ta firma: http://pozycjonowanie.homedeweloper.pl/ , z której usług korzystam obecnie i jestem zadowolony. Wiecie,nie uwazam,że pozycjonowanie samodzielne jest złe ale wszystko należy robić z głową. Jeśli strona jest ważna , na przykład jest to jakiś sklep to jednak wybrałbym firmę pozycjonującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Zgadzam się z większością wcześniejszych odpowiedzi - pozycjonowanie i promocja strony to podstawa. Inaczej niewielu klientów na Ciebie trafi, bo przecież wszyscy, wszystkiego szukają w Google i raczej nie zaglądają na 10 stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boforek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja bym wolała, żeby pozycjonowaniem zajęła się profesjonalna firma lub freelancer, który ma doświadczenie w temacie. Mnie zajęłoby sporo czasu nim bym "ogarnęła" pozycjonowanie, a ludzie się tym zajmujący na co dzień znają zmieniające się zasady i mają wprawę. Zresztą, ci ludzie po coś oferują swoje usługi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi