Gość andżelika Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 cześćZastanawiam się nad posiadaniem wirtualnego biura firmy. przeglądałam już oferty tego typu i nie wiem na co warto zwracać w nich uwagę. Co sądzicie o posiadaniu wirtualnego biura? To dobry pomysł? Może ktoś prowadzi swoją firmę właśnie w taki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkep Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jak zawsze są wady i zalety. Za cenę niższą niż 200 złotych miesięcznie można uzyskać wirtualny adres siedziby firmy i adres do korespondencji. Jest to dobre zwłaszcza wtedy, gdy miejsce zameldowania jest w innym mieście, a pracę wykonuje się w innym. W ten sposób nie ma problemu z ciągłymi przeprowadzkami, bo są one niezależne od miejsca, w której nasza firma ma siedzibę.Niektóre firmy oferują też dodatkowe opcje, między innymi wirtualne sekretariaty i załatwianie przez nich wszelkich formalności dotyczących prowadzenia działalności gospodarczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Sieradzki Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Wszystko zależy od profilu wykonywanej działalności. Jeśli nie wymaga on od nas zatrudniania większej ilości pracowników, czy stałej obecności w "siedzibie firmy" to wirtualne adresy są bardzo dobrym pomysłem. Są także optymalnym rozwiązaniem gdy pracujemy sporadycznie lub wykonujemy większość pracy w domu (graficy, informatycy, architekci). Biuro takie zapewnia nam najczęściej poza samym adresem do zarejestrowania działalności także i obsługę korespondencji a często także udostępnia linię telefoniczną czy faksową (także usługi asystenckie typu odbieranie i przekierowywanie telefonów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Sieradzki Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Wirtualny adres jest nadto istotny z różnych względów. Przede wszystkim nie narażamy się na kontrole różnego rodzaju instytucji uprawnionych do tej kontroli naszej firmy w domu. Nie musimy ryzykować, że klient postanowi odwiedzić niespodziewanie firmę w jej siedzibie (w domu) w porze obiadowej J Nie musimy też zmieniać podatku od nieruchomości za własne mieszkanie z podatku od lokalu mieszkalnego na podatek od lokalu użytkowego. Jeśli potrzebujemy popracować w naszej wirtualnej siedzibie, to najczęściej usługa t ego typu oferowana jest najczęściej przez biura coworkingowe, które oferują także biurka (stanowiska pracy) na godziny a nierzadko i gabinety do przyjmowania klientów oraz sale konferencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalka Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 ja również uważam, ze jest to dobry pomysł, czasem z reszta taki wirtualny adres działa pozytywnie na wizerunek naszej firmy, bo na przecież każdy chciałby miec super lokalizacje w centrum, a potencjalni klienci z okolicy też zwracaja uwage na to gdzie mieści się siedziba firmy zanim podejmą z nimi współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rabbit Office Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Zgadza się, wirtualne biuro to wygoda i spokój, można zająć się swoimi sprawami i spokojnie pracować zdalnie. Często na miejscu można uzyskać dostęp do biura rachunkowego, porad prawnych czy usług marketingowych, Fajny pomysł w zasadzie no i spora oszczędność w porównaniu z kosztami wynajęcia lokalu fizycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laura Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 wirtualne biuro to bardzo dobre rozwiązanie nie tylko dla młodych przedsiębiorców, ale dla tych co działają w e-biznesie, ja korzystam z usług krakowski-adres.pl i jak na razie jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grapkulec Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam,Też się zastanawiam nad rejestracją swojej dg pod adresem wynajętym od wirtualnego biura, jestem programistą więc fizyczna "siedziba" mi niepotrzebna bo albo klepie kod zdalnie z domu albo bezpośrednio u klienta. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak takie biuro się rzuca na podatki i wrzucanie zakupów w koszty. Wiadomo, że laptopa i soft to da się skarbówce wytłumaczyć - mam zawsze przy sobie - ale co na przykład z kompem stacjonarnym, drukarką, telefonem, itp. Albo na przykład abonament za internet: na umowie będzie adres mieszkania gdzie jest kabel podpięty a nie tam gdzie "siedziba" z wniosku o rejestrację firmy.Z jednej strony fajnie mieć możliwość spakowania się i przeprowadzki bez konieczności odwiedzania wszystkich urzędów i miejsc gdzie adres firmy jest zapisany, ale z drugiej to może jednak lepiej dogadać się z właścicielem mieszkania i jeden pokój pod działalność wyznaczyć.Ma ktoś jakieś praktyczne doświadczenie jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felicja 12 Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 mhh, witam kolege z krakowskiego adresu - też korzystam grapkulec - już ci odpowiadam. przede wszystkim mając wirtualny adres zaoszczędzasz, może niezbyt wiele, na podaktu gruntowym, ktory za wydzielony kawałek mieszkania musiałbyś płacić wyższy, bo od lokalu komercyjnego.po drugie, te koszty, które podałeś, można spokojnie wliczyć koszty. nawet abonamnet za internet. podpisujesz jako firma - z adresem wirtualnym, ale punkt pobierania netu jest inny. najtrudniej jest z meblami- je ciezko rozliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teksciarz01 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Ja mam działalność zarejestrowaną w domu. W zasadzie takie wirtualne biuro to byłaby fajna sprawa ale....szkoda mi minimum 100 zł netto/mc za sam adres i odkładanie na kupkę poczty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose90 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Jednak uważam, że tradycyjne biuro jest lepszym rozwiazaniem niż wirtualne. Wbrew pozorom trdaycyjne biuro nie jest aż tak drogie, a jak się dobrze rozejrzy to można mieć biuro w dobrej lokacji za niezbyt duże pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marylakedziezyk Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 wirtualne biuro to spokój i wygoda, prowadzisz w spokoju swoją działalność zdalnie, warto się nad tym zastanowić w szczególności że często to jest powiązane z usługami księgowymi i całościowo to wychodzi znacznie taniej niż wynajęcie lokalu fizycznie, wynajęcie księgowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alexandro Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 no właśnie w wirtualnym biurze korzystne są także dodatkowe propozycje, w krakowski-adres.pl mam księgowość i coworking, chociaż z tej drugiej opcji jeszcze nie korzystałem, bo nie wiem czy moja praca nie zamieni się w jedną wielką pogawędkę, ale może macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alpaka Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 hmm ja do tego jestem nastawiona sceptycznie ale faktycznie jak masz swoją firmę to jakiś adres musisz mieć, więc jeśli nie stać cię na inne, to takie wirtualne bedzie jak najbardziej ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fags Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Możliwość sprawdzenia biura firmy na laptopie to bardzo fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel29 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Uważam, że opcja wirtualnego adresu i wirtuslanego biura jest bardzo korzystna. Wbrew pozorom wiele osób zwraca uwagę na to, pod jakim adresem zarejestrowana jest działalność. Jeśli np. w google maps wychodzi, że to prywatne mieszkanie, to nie wzbudza to zaufania. Co innego, gdy sam adres wskazuje na fajną lokalizację - np. Cowork Centralny w Warszawie http://centralny.co/ umożliwia wykorzystanie adresu na Nowogrodzkiej 48 - to centrum Warszawy więc lokalizacja doskonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrosława Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Zależy od charakteru prowadzonej działalności. Teraz dużo ludzi pracuje mobilnie i we względu na wysokie koszty prowadzenia działalności niestety, liczy się każdy grosz. Jak można zaoszczędzić, to czemu nie?Wirtualne biura oprócz adresów oferują coworking i zdalną obsługę biurową - co wychodzi dużo taniej od załatwienia wszystkiego we własnym zakresie. Kwestia prestiżu i wiarygodniosci owszem jest ważna, ale liczą się głownie względy praktyczne.Jeśli ktoś zastanawia, czy to jest dla niego, to polecam poprosić o ofertę od 2-3 biur i na spokojnie przeanalizować warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość_Andrju Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Ja polecam unikać tanich biur wirtualnych w mieszkaniach, bo zdarza się że poprostu przestają świadczyć usługi i znikają. A potem klienci muszą się przerejestrowywać. Z profesjonalnych to polecam OmniOffice.pl, biurowce w centrum Warszawy, adres na Marszałkowskiej 111, mają również wyposażone gabinety biurowe dla kilkuosobowych firm. Tam dopiero dowiedziałem się że można dostać od ręki powiadomienie o korespondencji, mogą mi wszystko skanować itd. Korzystam też z sal konferencyjnych, kawa bez limitu generalnie polecam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoszwer Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Moim zdaniem wirtualne biuro to dobre rozwiązanie - jest o wiele łatwiej spotykać się z klientami gdy mamy biuro ulokowane w centrum miasta(wiadomo, że normalnie o to ciężko i, że koszt jest ogromny). Polecam poczytać o możliwościach coworkingu i wirtualnego biura: http://ideaplace.pl/pl/oferta/twoja_firma/ - ma to oczywiście wady i zalety. Należy samemu zdecydować czy nam to pasuje czy nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 ja uważam, że lepsze jest stacjonarne biuro i najlepiej jest skorzystać z agencji, która pomoże wynająć biuro gwiazda.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulanka Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Według mnie to wszystko w dużej mierze zależy od prowadzonej przez nas działalności. Niemniej jednak biuro wirtualne z pewnością pozwoli obniżyć koszty prowadzenia działalności. Jest to również bardzo wygodne - mamy dostęp do firmy praktycznie z każdego miejsca na Ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hannaa89 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Wiele zależy od branży w jakiej działa firma i skali działalności. W większości przypadków firma będzie jednak potrzebowała stałego biura. Warto rozejrzeć się z nim w sieci, tutaj https://walterherz.com w kilka chwil można znaleźć wszystkie biura do wynajęcia w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakarat Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zobaczcie sobie również ofertę tego http://www.chmielna2.com wirtualnego biura. Propozycja jest naprawdę ciekawa i przede wszystkim niedroga. Uważam, że warto decydować się na coś takiego, bo przede wszystkim zyska na tym nasza firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
travolta Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Wiele firm korzysta z takiej możliwości. Minusów nie ma w sytuacji, w ktorej nie ma sensu wynajmowania sobie stacjonarnego biura, a chce się mieć adres inny niż domowy. Przynajmniej ja nie widzę. . Na pewno jest to dobra opcja na początek działalności, gdy chce się zaoszczędzić trochę grosza. Firma dzięki temu prezentuje się o wiele bardziej profesjonalnie. Ze swojej strony polecam wirtualne biura tutaj we Wrocławiu: https://biuro29-wroclaw.pl/Maja korzystne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przema Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jeśli szukacie firmy, która kompleksowo się Wami zajmie, to polecam buro rachunkowe QualityDot, bo mają też w ofercie wirtualne biuro i wiele innych opcji wsparcia, nawet marketingowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi