Skocz do zawartości


Odpowiadanie w temacie: Jak założyć restautację??


Opcje wiadomości

Zarejestruj się na forum!

Dzięki rejestracji nikt nie użyje Twojego nicka.
Rejestracja zajmuje tylko chwilę!

Logowanie » Rejestracja


  • PODAJ SŁOWNIE wynik: 5 + 1 =

    wraz z polskimi znakami jeśli takie występują.
  lub Anuluj


Podsumowanie tematu

Napisano 18 grudzień 2018 - 13:25

Wystarczy jeśli chodzi o sam sprzęt to na pewno, szczególnie, że np. w sklepie www.multigastro.pl masz sprawdzony sprzęt, bardzo dobrej jakości w bardzo dobrych cenach. Sami zaczynaliśmy z podobnym budżetem i udało się nam kupić świetny sprzęt za dobre pieniądze, co ważne sprzęt jest bezawaryjny. 


DollarTaste

Napisano 04 lipiec 2018 - 06:38

Popieram przedmówców. Zakładając restaurację trzeba przede wszystkim zadbać o porządny sprzęt. Dotyczy to również wyposażenia sali, czyli stołów, krzeseł i hokerów.  Warto zajrzeć do https://pubest.pl/ mają świetne meble do gastronomii. 


adamela

Napisano 27 czerwiec 2018 - 13:42

Też mam takie podejście, jak sprzęt do firmy to porządny, jak inwestować to raz konkretnie i na wiele lat a nie co chwilę wymieniać. Na przykład zmywarki mam z Winterhalter i tyle lat działają i nic się nie dzieje, to dowód że trzeba stawiać na jakość


aronr

Napisano 27 kwiecień 2018 - 21:09

Żeby serwować swoim gościom jedzenie najwyższej jakości, dobrze jest zaopatrzyć się w porządny sprzęt gastronomiczny. Gdzie go szukać? Chociażby w https://mmgastro.pl/...dzenia-pakujace - w ofercie sklepu można znaleźć wszystko, co niezbędne do prowadzenia biznesu w tej branży.


Napisano 22 marzec 2017 - 12:40

nie chce spamować, wiec nie zakładam nowego tematu, chciałam sie jedynie zapytać, gdzie robicie zakupy, jeśli już taka działalność prowadzicie? Gdzie po mięso najtaniej, warzywa, owoce, przyprawy - aby nie przepłacić?? Bardzo proszę o pomoc

To jak, mamy podać Ci adresy sklepów, hurtowni, bazarów w całej Polsce? Po co Ci to? Pojedziesz po towar 400 km od swojej restauracji?


Sprawka

Napisano 22 marzec 2017 - 12:40

dokładnie


ZosiaA

Napisano 22 marzec 2017 - 12:36

a ty po 4 latach chcesz wrzucić za chwilę pod innym nickem reklamylaugh.pnglaugh.pnglaugh.png  daruj sobie ten byle jaki marketing


Napisano 22 marzec 2017 - 12:34

nie chce spamować, wiec nie zakładam nowego tematu, chciałam sie jedynie zapytać, gdzie robicie zakupy, jeśli już taka działalność prowadzicie? Gdzie po mięso najtaniej, warzywa, owoce, przyprawy - aby nie przepłacić?? Bardzo proszę o pomoc

< Mariusz J. >

Napisano 22 styczeń 2013 - 03:15

Jak założyć restaurację

Z całą pewnością wyżej wskazany link rozjaśni pewne zagadnienia związane z zakładaniem i innymi aspektami prowadzenia restauracji,pod warunkiem jednak,że informacje w nim zawarte zostaną zaktualizowane.

Biorąc pierwszy z brzegu artykuł ,,Restauracja - pozwolenia'' i zapoznając się z informacjami tam zawartymi, dotyczącymi wniosku o wpis albo elementów jakie należy do niego załączyć,trzeba powiedzieć, że nie odpowiadają one aktualnemu brzmieniu przepisów zawartych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.).
Aktualne wymogi w zakresie wniosku o wpis zostały okreslone w art.64 ust.2 w sposób odbiegający od treści zawartych w artykule, tak samo zresztą jak i załączniki opisane zaktualizowaną treścią art.64 ust.3 ustawy.

Materiały z linku z pewnością stanowią pomocny materiał dla chcących poprowadzić tę formę działalności gospodarczej,ale należy przy ich studiowaniu - dokładnie sprawdzać aktualne brzmienie poszczególnych, wskazanych tam przepisów.

One mają to do siebie,że się zmieniają.

ConradoNieMoreno

Napisano 22 styczeń 2013 - 00:25

Witaj!Na pewno temat zakładania, prowadzenia restauracji rozjaśnią ten artykuł:http://zakladam-firm....pl/restauracja

Podgląd całego tematu (otwiera nowe okno)