zwolnienie L-4 w okresie wypowiedzenia
Rozpoczęty przez Gość_nowa, sie 22 2008 09:59
wróć do serwisu Kadry
1288 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_nowa
Napisano 22 sierpień 2008 - 09:59
pracownik otrzymał wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenia itp., trzy dni przed datą rowziązania przyniósł zwolnienie lekarskie na 28 dni choroby. Co stanie się z umową o pracę, czy się przedłuży, a jeśli nie to kto zapłaci temu pracownikowi za resztę zwolnienia po rozwiązniu umowy z pracodawcą???
#3 Gość_kasia
Napisano 22 sierpień 2008 - 14:15
Nawiązując do tematu: czy tak samo będzie w przypadku, kiedy 20 sierpnia pracownik otrzymał i podpisał oświadczenie pracodawcy o rozwiązaniu umowy, a okres 1 miesięcznego wypowiedzenia mija 30 września. Jeśli pójdzie na chorobowe jeszcze w sierpniu to czy mam go rozliczyć w ten sam sposób?
#5 Gość_aga
Napisano 01 wrzesień 2008 - 21:50
MAM PYTANKO, MOJA UMOWA skończy sie 06.09.2008, DZISIAJ odstałam L4 do 17.09.2008
zwolnienie jest wypisane na zakład pracy(w rubryce płatnika) a co dalej, czy kolejne zwolnienia wypisuje sie na tego pracodawce mimo, ze nie jest sie już jego pracownikiem ? Jak wygląda kolejne zwolnienie, kto będzie płatnikiem?
zwolnienie jest wypisane na zakład pracy(w rubryce płatnika) a co dalej, czy kolejne zwolnienia wypisuje sie na tego pracodawce mimo, ze nie jest sie już jego pracownikiem ? Jak wygląda kolejne zwolnienie, kto będzie płatnikiem?
#9 Gość_ck
Napisano 04 wrzesień 2008 - 11:50
A co ze zwolnieniem ciagnacym sie od okresu wypowiedzenia do 2 zwolnien po ustaniu stosunku pracy , wiem ze wyplaca je ZUS , ale jak to sie ma do Urzedu Pracy ?
Mozna sie w takim wypadku rejestrowac w UP czy dopiero po zakonczeniu zwolnienia?
I czy ew bezrobotnemu bedzie przyslugiwal i zasilek i pieniadze ze zwolnienia ???? I w jakiej kwocie bedzie wyplacane zwolnienie?? 80% zasilku czy 80 % kwoty wynagrodzenia ?
Mozna sie w takim wypadku rejestrowac w UP czy dopiero po zakonczeniu zwolnienia?
I czy ew bezrobotnemu bedzie przyslugiwal i zasilek i pieniadze ze zwolnienia ???? I w jakiej kwocie bedzie wyplacane zwolnienie?? 80% zasilku czy 80 % kwoty wynagrodzenia ?
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych