kasa fiskalna i ryczałt
Rozpoczęty przez Gość_domi, kwi 22 2009 14:45
wróć do serwisu Księgowość
9 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_domi
Napisano 22 kwiecień 2009 - 14:45
Witam! Mam pytanie odnoście ewidencji przychodów na ryczałcie.. czy jak posiadam kase fiskalna to musze prowadzic ewidencje dodatkowo w ksiązeczce ryczałtowej czy wystarczy kasa fiskalna. i czy moge robic dobowe raporty sprzedazy i wtedy ewentualnie odnotowywac to w ksiązeczce. Czy od momentu fiskalizacji kasy muszę wbijac na kase wszystkie towary które sprzedaje czy moge tylko te które wymagaja ewidencji przez kase np. sprzet rtv, i czy wykaz dobowy musi byc zgodny z ewidencja w ksiązeczce ryczałtowej. Z góry dziekuje za odpowiedz.
#2 Gość_Gosia
Napisano 22 kwiecień 2009 - 14:52
Kasa fiskalna służy do rejestowania dziennego obrotu gotówkowego i sporzadzania dobowego rapotru sprzedaży . Wpisujesz dzienny utarg do ksiażeczki ryczałtowej i drukujesz dzienny raport który musi być zgodny z wpisem do książeczki . Od dnia fiskalizacji rejestrujesz wszystkie sprzedane towary .
#8 Gość_CARO
Napisano 17 maj 2009 - 21:41
MAM PYTANIE OD 1 LISTOPADA 2008 WSZEDŁ OBOWIĄZEK EWIDENCJONOWANIA ZA POMOCĄ KASY FISKALNEJ GDY SIĘ CHCE SPRZEDAWAĆ PAPIEROSY I WYROBY TYTONIOWE OD TEJ DATY ZAPRZESTAŁAM SPRZEDAŻY PAPIEROSÓW NA CHWILĘ OBECNĄ CHCIAŁABYM SPRZEDAWAĆ PAPIEROSY CZY BĘDZIE MI SIE NALEŻAŁ ZWROT ZA ZAKUP KASY FISKALNEJ
#9 Gość_sigusko
Napisano 15 październik 2009 - 15:25
Witam serdecznie
Pani Gosiu, a gdzie wpisujemy, czy wogóle wpisujemy, raport miesięczny z kasy?
Rozumiem ze za każdy dzień , w którym nastąpiła sprzedaż, drukujemy dobowy raport i wpisujemy do ewid, co natomiast z raportem miesięcznym zrobić?
Dziękuję z góry pozdrawiam serdecznie!
Pani Gosiu, a gdzie wpisujemy, czy wogóle wpisujemy, raport miesięczny z kasy?
Rozumiem ze za każdy dzień , w którym nastąpiła sprzedaż, drukujemy dobowy raport i wpisujemy do ewid, co natomiast z raportem miesięcznym zrobić?
Dziękuję z góry pozdrawiam serdecznie!
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Ostatnio dodane tematy
-
utrata prawa do wynagrodzeniaBogusława - dziś, 02:57
-
PLIKOSTRADA - płacić czy nie?Gość_Gość Ralfi - dziś, 01:38
-
Autor tekstów o tematyce księgowej poszukiwanykubal - wczoraj, 23:52
-