wynagrodzenie ksiegowych
Rozpoczęty przez Gość_ace, maj 15 2008 11:41
wróć do serwisu Księgowość
211 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_ace
Napisano 15 maj 2008 - 11:41
www.prawo.lex.pl/serwis/pdf/d08430.pdf
zmiana zasad wynagradzania głównego księgowego - zaszeregowanie według kategorii XVI-XX
(gr XVI (261 pkt-280pkt) licząc powinnam na 1/2 etau mieć 911,70 zł uwzględniając odchylenia 10%
Co o tym myslicie ja mam na 1/2 etatu zasadniczego 680 zł u nas punkt 6 zł i najniższe wynagrodzenie 460 zł. Do kgo się zwrócić o podwyzkę?
zmiana zasad wynagradzania głównego księgowego - zaszeregowanie według kategorii XVI-XX
(gr XVI (261 pkt-280pkt) licząc powinnam na 1/2 etau mieć 911,70 zł uwzględniając odchylenia 10%
Co o tym myslicie ja mam na 1/2 etatu zasadniczego 680 zł u nas punkt 6 zł i najniższe wynagrodzenie 460 zł. Do kgo się zwrócić o podwyzkę?
#3 Gość_Elżbieta
Napisano 15 maj 2008 - 13:16
A wszystko dlatego, że do tej pory nie było minimalnego wynagrodzenia dla głównego księgowego. Wreszcie jest się do czegoś odnieść. A tak na marginesie do trzeba było zrezygnować z pracy przy takim wynagrodzeniu - zaraz byś dostała podwyżkę bo wątpię czy znaleźli by kogoś na twoje miejsce. Trzeba sie cenić - powodzenia w negocjacjach!!!
#11 Gość_Mirasek
Napisano 15 maj 2008 - 15:17
To zależy od tego co jeszcze robi jaki ma zakres obowiązków - poza tymi które należą do Głównej księgowej. jeżeli jest w księgowości sama.Więc Dochodowy(od osób prawnych i fizycznych) / VAT / ZUS / KADRY /PŁACE dekretacja dokumentów i ich zaksięgowanie/korespondencje - no i gospodarka odpadami(często!!!) ochrona środowiska, BHP i Ppoż.....- Ja miałam 3500 brutto i 10 godzin pracy codziennie. Odeszłam - trzeci miesiąc szukają głównej księgowej.
#14 Gość_mirasek
Napisano 15 maj 2008 - 16:11
Moi drodzy -zawsze mówili że jestem za bardzo skrupulatna
(co niektórzy mówili - upierdliwa)ale dzisiaj wiem że:
"DOBRA PRACA SAMA SIĘ OBRONI"- dzisiaj mam lepszą prace, sprawia mi ogromną przyjemnośc i jeszcze lepiej zarabiam - moja decyzja była słuszna.
Pozdrawiam Wszystie Księgowe i Panów Księgowych.
Życzę suksesów i dużych zarobków.
(co niektórzy mówili - upierdliwa)ale dzisiaj wiem że:
"DOBRA PRACA SAMA SIĘ OBRONI"- dzisiaj mam lepszą prace, sprawia mi ogromną przyjemnośc i jeszcze lepiej zarabiam - moja decyzja była słuszna.
Pozdrawiam Wszystie Księgowe i Panów Księgowych.
Życzę suksesów i dużych zarobków.
#18 Gość_moni
Napisano 28 maj 2008 - 12:46
ja prowadząc księgowość w firmie produkcyjnej, gdzie robiłam to wszystko co pisała Mirasek (VAT, dochodowy, ZUSY, kadry, płace, korespondencja, dekretowanie dokumentów, pilnowanie wszelkich rozliczeń z kontrahentami, przelewy oczywiście gospodarka odpadami, rozliczanie paliw i spedycji itp. itd - jednym słowem "wynieś, przynieś i pozamiataj" ( praca pow 8 godz)miałam pensję 1500 netto, gdzie byłam tylko ja, fakturzystka i raz w tyg głów. księg. Gdy poprosiłam szefa i sfinansowanie studiów na kier: rachunkowość, po to aby uzyskać certyfikat księgowego dostałam umowę tzw. "lojalkę" na 5 lat (gdzie słowa o podwyżce pensji lub awansie nie było mowy, więc śmiem podejrzewać, że moja pensja byłaby dalej 1500) oczywiście jej nie podpisałam i sama "ciagłam ten garb". Dziś pracuję w innej firmie mam świetne zarobki a od mojego odejścia z tamtej firmy przewinęło się sporo osób i miałam naewt propozycje powrotu do firmy, ale.... ZASTANAWIAM SIĘ MOCNO. Pozdrawiam tych, którym powiodło się lepiej.pa,pa
#20 Gość_zk
Napisano 29 maj 2008 - 00:18
ja prowadze w biurze rachunkowym 6 firm na księgach i dostaję 1700 netto, zczego tylko część jest jasna, a druga ciemna, mam certyfikat księgowego, wyzsze studia, ale trzymiesięcznego maluszka, więc nie podskocze za wysoko, jedno co planuję to w odpowiednim momencie się wynieść na swoje
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych