zajecia komornicze
Rozpoczęty przez Gość_damian23, sty 19 2010 19:00
wróć do serwisu Księgowość
408 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_damian23
Napisano 19 styczeń 2010 - 19:00
pracuje na umowe o prace,zarabiam 1460zl brutto,po odciagnieciu zajec kom.otrzymuje 900zl na reke,mam dziecko(19miesiecy)oraz zone ktora jest bezrobotna,jestem jedynym zywicielem rodziny.nie wiem czy to zgodne z prawem ,jesli jestem w takiej sytuacji,a komornik zostawia mi te marne grosze
#2 Gość_jozek
Napisano 19 styczeń 2010 - 19:42
jeżeli to nie są alimenty{raczej nie mogą być}komornik powinien zostawić Ci 954 zł,od stycznia 980zł.Zgodnie z art.87 kodeksu pracy.A że masz ciężkie warunki to go nie obchodzi.Nasz rzą prowadzi politykę prorodzinną,że nikomu nie powinno nic brakować,a przede wszystkim dzieciom.
#6 Gość_kan
Napisano 27 styczeń 2010 - 13:33
W jaki sposób wyliczyć zajęcie komornicze alimentacyjne (500 zł) dla osoby, która pracuje na pół etatu, a jej wynagrodzenie wynosi 658,50 zł (czyli 1/2 z 1317 zł). Proszę o informację ile należy się komornikowi, a ile pracownikowi? Z góry dziękuję za odpowiedź.
#12 Gość_majka
Napisano 20 luty 2010 - 21:44
Witam Mam pytanko..Jestem osobą bezrobotną.. Samotnie wychowuje dwóch synów nastolatków. Wynajmuje mieszkanie. Teraz dostałam skierowanie do pracy ..z Urzedu Pracy, chciałam zapytac w jakiej kwocie komornik moze zając i pobory. Otrzymuje tez alimenty i rodzinne... Proszę o odpoowiedz . Dziekuje z góry
#16 Gość_jozek
Napisano 21 luty 2010 - 13:37
Pracodawca dostanie iTy także:
Zajęcie wynagrodzenia za pracę oraz wierzytelności zasiłku chorobowego,zależy co jeszcze komornik zapisze.
Najważniejsze:nie więcej jednak niż 50%wynagrodzenia lub wierzytelności miesięcznie,przy czym kwota 1317zł miesięcznie jest wolna od potrąceń(art.87&3 i art87pdp1 kodeksu pracy).
Zajęcie wynagrodzenia za pracę oraz wierzytelności zasiłku chorobowego,zależy co jeszcze komornik zapisze.
Najważniejsze:nie więcej jednak niż 50%wynagrodzenia lub wierzytelności miesięcznie,przy czym kwota 1317zł miesięcznie jest wolna od potrąceń(art.87&3 i art87pdp1 kodeksu pracy).
#19 Gość_jozek
Napisano 23 luty 2010 - 13:59
Trzeba było zrobić zdjęcie,albo wezwać Policję.
art.107 KODESU WYKROCZŃ.
Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd,lub inny sposób złośliwie niepokoi podlega karze ograniczenia wolności lub grzywny 1500zł,albo karze nagany.
Oprócz dewastacji drzwi.
art.107 KODESU WYKROCZŃ.
Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd,lub inny sposób złośliwie niepokoi podlega karze ograniczenia wolności lub grzywny 1500zł,albo karze nagany.
Oprócz dewastacji drzwi.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych