Kilkunastu przewoźników twierdzi, że kielecka spółka logistyczna Duda Transport & Spedition nie wypłaciła im pieniędzy za zrealizowane zlecenia i niesłusznie naliczała kary. Władze spółki zaprzeczają.
Powrót do artykułu: Przewoźnicy czują się oszukani przez Duda Transport & Spedition
Przewoźnicy czują się oszukani przez Duda Transport & Spedition
Rozpoczęty przez Admin Logistyka, lut 17 2012 09:24
wróć do serwisu Logistyka
9 odpowiedzi w tym temacie
#3 Gość_Moniq
Napisano 22 luty 2012 - 14:09
Z niewiadomomych dla nas przyczyn, firma Duda transport próbuje nas naciągać na dodatkowe koszty celem "ściągnięcia" nas do Kielc z naszymi prawnikami i w celu podpisania jakiś ugód. Jest to przytnajmniej o tyle nielogiczne i mające na celu kolejne przeciąganie i zbycie sprawy, że ja potzebuję tylko i wyłącznie zapłaty za swoje fv, których ogólna kwota urosła już do kolosalnych dla mnie rozmiarów. Nie wymagam jednorazowej pąłtności, ale skoro są tacy ok, czemu od końca grudnia nie otrzymałam ani jednego przelewu - do tego nie potrzeba żadnej ugody czy porozumienia. Oznaczeniem naszej woli były ich zlecenia z jednej strony a nasze fv sprzedaży z drugiej. Nie jesteśmy jedyn a firmą w takiej sytuacji. Na forum etransport i gowork jest cała lista zarzutów pod adresem tej spedycji. Po takiej nauczce radzę wszystkim bardzo uważać na tę spedycję i najlepiej podpisywać ich umowy a napewno przeczytać ją z prawnikiem.
#6 Gość_adam
Napisano 26 luty 2012 - 15:47
Sory Panie i Panowie ale tak naprawdę nikt z nas nie wie jak to naprawdę z nimi jest skoro piszą że mieli jakichś nieuczciwych to nie wydaje mi sie żeby bez podstaw tak napisali zwłaszcza w oświadczeniu, zresztą skoro właśnie zapraszają z prawnikiem tak jak tu jakaś pani pisze to chyba nie mają nic do ukrycia.
#7 Gość_poszkodowani
Napisano 02 marzec 2012 - 10:56
Szukajcie na forach a kontakt do oszukanych znajdziecie (głównie trans)
Wszyscy się boją.
Wszyscy się boją.
Użytkownik maja dnia 26 luty 2012 - 14:43 napisał
Witam może ktoś podać nr tel z tych którzy rozwiązali umowy z Dudą bo mam też chęć zakończyć z nimi współpracę i nie wiem czego oni wymagają przy rozwiązaniu umowy.
#8 Gość_aaa
Napisano 09 marzec 2012 - 12:15
Proszę państwa jestem jedną z osób które miały pewne kłopoty z tą firmą.
Niestety daliśmy się namówić nieodpowiednim osobom do tego żeby z nimi walczyć,
po uzgodnieniu z radcą prawnym postanowiliśmy jednak spróbować się dogadać
i firma nie robiła z tego tytułu żadnych komplikacji wręcz zachowali się bardzo w porządku
rozwiązaliśmy polubownie całą umowę i obyło się bez problemów.
Nie chcę się wypowiadać na temat osób które kierowały całą tą akcją
ale wiem że były osoby które robiły na boku lewe usługi transportowe na wypożyczanych naczepach
a nawet całych zestawach co w umowie jest zabronione, wiem jedno warto się z nimi próbować
porozumieć bo tak naprawdę nikt nie ma takiej samej sytuacji i nie do końca wiadomo o co takim osobom
w rzeczywistości chodzi. Mówię to bazując na własnych obserwacjach, nie warto odpowiadać własnym majątkiem
za czyny innych. Pozdrawiam wszystkich
Niestety daliśmy się namówić nieodpowiednim osobom do tego żeby z nimi walczyć,
po uzgodnieniu z radcą prawnym postanowiliśmy jednak spróbować się dogadać
i firma nie robiła z tego tytułu żadnych komplikacji wręcz zachowali się bardzo w porządku
rozwiązaliśmy polubownie całą umowę i obyło się bez problemów.
Nie chcę się wypowiadać na temat osób które kierowały całą tą akcją
ale wiem że były osoby które robiły na boku lewe usługi transportowe na wypożyczanych naczepach
a nawet całych zestawach co w umowie jest zabronione, wiem jedno warto się z nimi próbować
porozumieć bo tak naprawdę nikt nie ma takiej samej sytuacji i nie do końca wiadomo o co takim osobom
w rzeczywistości chodzi. Mówię to bazując na własnych obserwacjach, nie warto odpowiadać własnym majątkiem
za czyny innych. Pozdrawiam wszystkich
#9 Gość_Kozak
Napisano 15 maj 2012 - 17:34
Witam....To sa oszukancy i tyle.Duda to najwieksza sciema jaka moze byc,naliczja kary nie wiadomo za co,płaci sie za rzeczy których sie nie uzywa np.gps.nie daja roboty dobrej tylko najgorsze ochłapy a pozniej jak auto nie zrobi w miesiacu 8000 tys km to obciazaja cie kara za to ze nie dali roboty,oni sa chorzy...
#10 Gość_kozak
Napisano 15 maj 2012 - 17:41
kto widział te stawki które oni oferuja.....nikt.........bo takich nie maja.......
ludzie to sa oszukance i tyle,ciagle jakas afera a to z miesem a to z czyms innym ciagle cos.Piszac to wszystko ludzie nie wymyslaja tego tylko to jest z faktow.....wszystko to co tu pisza to jedna wielka prawda....wszystko sie zgadza......
ps.i ich terminy płatnosci 45 dni i 7 dni.....kto to widział....opowiadaj takie bajki wszystkim a jest całkiem inaczej i w umowie jak ktos ja uwaznie przeczyta tez jest ze 45dni + 21 dni ale to i tak za mało bo po takim czsie nie zapłaca.....ludzie podpisujac z nimi umowe to tak jak by podpisal wyrok na siebie....i te ich naczepy rozpieprzone na maksa a kasuja za nie jak za zboze,gdzie głowa.....
ludzie to sa oszukance i tyle,ciagle jakas afera a to z miesem a to z czyms innym ciagle cos.Piszac to wszystko ludzie nie wymyslaja tego tylko to jest z faktow.....wszystko to co tu pisza to jedna wielka prawda....wszystko sie zgadza......
ps.i ich terminy płatnosci 45 dni i 7 dni.....kto to widział....opowiadaj takie bajki wszystkim a jest całkiem inaczej i w umowie jak ktos ja uwaznie przeczyta tez jest ze 45dni + 21 dni ale to i tak za mało bo po takim czsie nie zapłaca.....ludzie podpisujac z nimi umowe to tak jak by podpisal wyrok na siebie....i te ich naczepy rozpieprzone na maksa a kasuja za nie jak za zboze,gdzie głowa.....
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych