pit samotnej matki
Rozpoczęty przez Gość_gosc, lut 25 2009 00:46
wróć do serwisu Księgowość
238 odpowiedzi w tym temacie
#1 Gość_gosc
Napisano 25 luty 2009 - 00:46
witam i bardzo prosze o pomoc
jestem samotna matka, probuje rozliczyc swoj pit-37 za pomoca programu i nie rozumiem skad wychodzi mi taki podatek:
podstawa obliczenia podatku to kwota 7743,-
a podatek z tego program nalicza w kwocie 1768,64
nie rozumiem skad to sie wzielo.myslalam ze licze 19% od podatku, ale sie nie zgadza. z gory dziekuje za pomoc
jestem samotna matka, probuje rozliczyc swoj pit-37 za pomoca programu i nie rozumiem skad wychodzi mi taki podatek:
podstawa obliczenia podatku to kwota 7743,-
a podatek z tego program nalicza w kwocie 1768,64
nie rozumiem skad to sie wzielo.myslalam ze licze 19% od podatku, ale sie nie zgadza. z gory dziekuje za pomoc
#6 Gość_kasia
Napisano 25 luty 2009 - 01:46
Jeżeli chcesz to podaj mi dokładne dane z pit 11 to jutro zobaczę dlaczego Ci tak wychodzi to rozliczenie / czy masz też odliczenia np. ulgę na dziecko? Jeżeli chcesz to napisz wszystkie dane /kwoty/ to zobaczę jak to rozlicza. Jeżeli masz odliczenia od dochodu lub od podatku to też napisz. Pozdrawiam.
#15 Gość_przemko
Napisano 26 luty 2009 - 16:46
Za osobę samotnie wychowującą dzieci uważa się jedego z rodziców albo opiekuna prawnego, jezeli osoba ta jest panną, kawalerem, wdową, wdowcem, rozwódką, rowodnikiem albo osoba, w stosunku do której orzeczono separcję w rozumieniu odr. przepisów - art 6 ust 5 ustawy o pdof.
Alimenty nie warunkują tutaj mozliwości roliczania się w sposób przewidziny dla osób samotnie wychowujących dzieci.
Alimenty nie warunkują tutaj mozliwości roliczania się w sposób przewidziny dla osób samotnie wychowujących dzieci.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Ostatnio dodane tematy
-
utrata prawa do wynagrodzeniaBogusława - dziś, 02:57
-
PLIKOSTRADA - płacić czy nie?Gość_Gość Ralfi - dziś, 01:38
-
Autor tekstów o tematyce księgowej poszukiwanykubal - wczoraj, 23:52
-
ZMIANA MIEJSCA ZAMIESZKANIAkoleżanka - wczoraj, 23:13